Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Ouddorps Bierfestival

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Sjoelmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 maart een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Breicafé Den Bommel
Woensdag 27 maart is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Het café is geopend van 19.30 tot 22.00 uur, de entree bedraagt € 1,75 per persoon. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Bingo Zonnebloem
Op woensdag 27 maart houdt de Zonnebloem een gezellige bingomiddag. Deze middag wordt gehouden in het Infocentrum van Stichting ZIJN, Bernhardstraat 27 in Oude Tonge. De middag begint om 14.00 uur, inloop 13.30 uur. We spelen 5 rondes en u krijgt 1 gratis lot, koffie met koek, een hapje en een glaasje fris. De kosten voor deze middag zijn € 5,00 per persoon.

Breien voor Oekraïne
Op woensdag 27 maart kunt u om 14.00 uur handwerken bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. U kunt sokken, mutjes, sjaals en wantjes breien of haken. De kledingstukken zijn bedoeld voor kinderen in Oekraïne. Tanja Troost zorgt dat de warme kledingstukken terecht komen bij stichting OZO.

Deze stichting heeft aandacht voor de nood van de allerarmsten in de Oekraïne. Er wordt bij het bieden van hulp niet gekeken naar ras, religie, geslacht of politieke achtergrond. De stichting ondersteunt een schooltje in de Karpaten. De 70 kinderen die daar onderwijs volgen kunnen de warme kleding goed gebruiken in dit kouwe klimaat. Er is van de winter al druk gebreid en gehaakt door de deelnemers van de 55+ club en u kunt de kledingstukken woensdag inleveren bij Tanja.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Mantelzorgcafé – Bloemstukje maken
Wil je andere mantelzorgers ontmoeten en tegelijkertijd een leuke creatieve activiteit doen, ervaringen uitwisselen en vooral ook samen ontspannen? Dan is het mantelzorgcafé in het Diekhuus te Middelharnis op 28 maart iets voor u! Op deze middag gaat u aan de slag om onder begeleiding van Margriet van der Burg een gezellig voorjaarsstukje te maken. Vergeet niet een scherp mesje, een schaar en een tang mee te nemen. Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn.

Voor deze middag vragen we een bijdrage van €5. Alleen mensen die zich hebben opgegeven kunnen meedoen. Opgeven kan via de mail [email protected] of telefonisch: 0187-48 33 66. Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren zij bijeenkomsten. De volgende bijeenkomst is op 25 april, ook in het Diekhuus en gaat over maatschappelijke ondersteuning (WMO) Ont-moet mantelzorgers zonder moeten… Met woorden maar ook zonder kunnen mantelzorgers elkaar verstaan. U bent allen van harte welkom!

Klokkendieven spelen Martha & Mathilda
Toneelclub De Klokkendieven uit Goedereede heeft weer leuke voorstellingen op het programma staat en daar kun jij bij zijn! De voorstellingen vinden plaats in Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Deuren openen daar om 18.45 uur en de voorstelling begint rond 19.30 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 10,- per stuk en zijn te koop bij VVV Ouddorp, Spar Goedereede en Jaap Boone Witgoed in Stellendam.

Deze maand voert de toneelgroep het blijspel ‘Martha en Mathilda’ op van Pol Anrys. Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd en runnen een hotel ‘De Goudfazant’. Om uit de financiële problemen te komen verzinnen ze een lucratieve list, maar dan komen de notaris en iemand uit het criminele circuit langs. Terwijl een groep wielrenliefhebbers in het hotel logeert komen er nog meer vreemde bezoekers voorbij die het de twee zussen wel erg lastig maken, er mag ten slotte niet ontdekt worden wat ze allemaal uitspoken. Kortom een sprankelende cocktail van komische, soms spannende en vaak hilarische situaties.

Signeersessie Stephan Molier
Op zaterdag 30 maart komt schrijver Stephan Molier zijn debuutroman Bankier van de Dood signeren bij boekhandel Dekker & Van Esbroek op D’n Diek in Middelharnis. Hij zal daar zijn van 14.00 tot 16.00 uur.

Het debuut van Stephan Molier gaat over James Hoffman, een mysterieuze aandeelhouder van de grootste bank ter wereld. Net zoals iedere bankier in het zakencentrum van Londen zoekt hij in de avond naar liefde in een stripclub. Als hij verliefd wordt op Daisy, het nieuwe meisje in de club dat sprekend op zijn moeder lijkt, heeft hij dringend advies nodig van iemand die begrijpt hoe de liefde werkt.
Nick Andersen besluit na een huwelijk van vier weken zijn vrouw te verlaten. Voor de eerste keer in vijfentwintig jaar maakt hij een eigen keuze en gaat bij de bank werken als assistent van James Hoffman. Met de hulp van Nick bloeit de liefde tussen James en Daisy onverwacht op, maar op dezelfde avond dat de aandeelhouder haar wil vrijkopen is ze ineens verdwenen. Nick en James gaan op onderzoek uit en komen duistere zaken uit het verleden tegen.

Door leugens, bedrog en vreemd gedrag van de mensen die ze ondervragen rijst de vraag: was er echte liefde tussen James en Daisy of was ze onderdeel van een complot?

Ouddorps Bierfestival
In Zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp organiseert stichting GIST op zaterdag 30 maart 2019 (van 15.00 – 22.00 uur) het eerste Ouddorps BierFestival. Iedereen vanaf 18 jaar is hartelijk welkom. Tickets kosten € 15,- en zijn te bestellen via de website www.ouddorpsbierfestival.nl. Bezoekers krijgen op vertoon van het entreebewijs een proefglas en 3 munten ter waarde van elk € 2,50. Daar wil je toch bij zijn?!

Met de kunstbus naar Evita
Zondagmiddag 31 maart rijdt de Kunstbus naar het Chassétherater in Breda voor de musical Evita. Evita is een nieuwe, groots opgezette, Nederlandstalige versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de (vertaalde) hits Don’t cry for me Argentina en You must love me.

Het verhaal gaat over de tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte. Dit brengt haar van tweederangs actrice tot First Lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Maar nog altijd een mythe. Een inspiratie voor vele powervrouwen vandaag de dag met haar niet te stuiten ambitie!

Zondag 31 maart | 12:00 uur tot 18:00 uur | Opstapplaatsen: Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs € 59,- / bibliotheekleden € 56,50 via www.bzhd.nl of aan de balie in de Bibliotheek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen