Zeventien nieuwe Lindebomen voor Dirksland

Foto: Sam Fish

Een grote eer voor de leerlingen van groep 8 van zowel cbs de Prins Maurits als obs de Inktvis. Zij mochten namelijk maar liefst zeventien nieuwe bomen planten in de nieuwbouwwijk die op dit moment wordt gebouwd in Dirksland.

Door Sam Fish

Voorafgaand aan het plantmoment krijgen de leerlingen op school een gastles van Rinus van Kempen, coördinator van de groenvoorziening bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Hij vertelt de leerlingen wat voor bomen er geplant worden en waarom ze zo belangrijk zijn.

“Jullie gaan straks 17 nieuwe Lindebomen planten, deze doen het altijd heel goed in de Flakkeese grond, ze kunnen goed tegen de wind en ze blijven lang staan,” vertelt hij aan de kinderen. “Daarnaast zijn deze bomen ook heel goed voor bijen, wat heel goed is, want het gaat best wel slecht met de bijen.”

Wethouder Thea Both, die de leerlingen helpt bij het planten van de bomen, is ook aanwezig bij de gastles. “Bij de gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen bomen planten,” zegt ze. “Bomen zorgen niet alleen voor zuurstof, ze halen ook CO2 uit de lucht wat ze vervolgens weer omzetten in zuurstof. Bomen zijn dus van levensbelang.”

En behalve het belang van bomen is bet ook leuk om de natuur een handje te helpen. “Hoe leuk is het om later misschien met je eigen kinderen langs deze rij bomen te fietsen en om dan te kunnen zeggen dat jij hebt geholpen met het planten van de bomen. Dan kun je zeggen dat dit jouw boom is,” zegt ze.

Tijdcapsule
Behalve de 17 bomen gaan er ook twee tijdcapsules mee de grond in. Beide klassen hebben tekeningen gemaakt die in de capsule gaan, samen met wat andere documenten en het logo van de school. “Mocht dan ooit de boom omvallen als hij oud is en niet meer verder kan, wie weet pas over honderd jaar, dan weten ze wie de bomen hebben geplant,” zegt Rinus tegen de klas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen