Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Peuterochtenden
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. Tijdens de peuterochtenden staat voorleesplezier centraal. Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar. Zo legt u een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van uw kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Tijdens de komende peuterochtenden wordt er voorgelezen uit het prentenboek “De Grote Grijpmedan” van Julia Donaldson en Helen Oxenbury. De ochtend wordt gestart met het verhaal interactief voor te lezen. Daarna wordt er over het verhaal nagepraat, wordt er gezongen en is er tijd voor koffie, limonade en wat lekkers. Als afsluiting wordt er iets geknutseld naar aanleiding van dit spannende en hilarische verhaal!

Bibliotheek Middelharnis: dinsdag 19 maart | 9.30 tot 11.00 uur | toegang gratis, aanmelden verplicht | Vol = vol
Bibliotheek Ouddorp: woensdag 20 maart | 9.30 tot 11.00 uur | toegang gratis, aanmelden verplicht | Vol = vol
Bibliotheek Oude-Tonge: vrijdag 21 maart | 9.30 tot 11.00 uur | toegang gratis, aanmelden verplicht | Vol = vol

Start Klik&Tik cursus
Heb je een tablet, maar wil je meer leren over de gebruiksmogelijkheden? Bij de cursus Klik&Tik leer je op je eigen tablet, in je eigen tempo, met de tablet werken. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto’s maken tot een spelletje spelen op de tablet. De cursus is geschikt voor tablets met een Android en Apple-besturingssysteem. Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset

Bibliotheek Middelharnis | startdatum woensdag 20 maart | 4 lessen | 10.00 tot 11.30 uur | toegang € 15,- voor het werkboek

Diekhuus Filmhuis – Ceres
Woensdag 20 maart de Nederlandse documentaire ‘CERES’ van regisseur Janet van den Brand. De documentaire is geschikt voor 6 jaar en ouder en duurt 110 minuten.

Ceres is een poëtische documentaire film over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. Hoewel deze droom nooit in twijfel wordt getrokken, bereiken de kinderen een leeftijd waarop verleidingen van buitenaf hun isolement binnendringen en hun onvoorwaardelijke idealen kunnen beïnvloeden. Opgroeien op een afgelegen boerderij, de vooropgestelde droom om later boer of boerin te worden, het belang van familiebedrijven die generatie op generatie worden doorgegeven, afhankelijkheid van de natuur en het weer, de kringloop van de seizoenen, van zaaien en oogsten en van ter wereld brengen en slachten, vormen de kern van hun verhalen. Ceres is niet enkel een film over leven op een boerderij, de film brengt ook een verhaal over dromen, isolatie en opgroeien. Het is een intiem portret van vier kinderen dat de wereld verkent door hun ogen en kijkt naar hun relatie met mens en natuur.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 20 maart 2019 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Filmhuis – Dangal
Een filmhuisfilm heeft vaak de grote bioscoopzalen niet gehaald. Maar…dat betekent niet dat de film het niet waard is om bekeken te worden. Kijk en laat je verrassen! Op het programma staat deze avond de film Dangal.

Mahavir moet zijn droom opgeven door financiële moeilijkheden. Hij besluit dat als hij geen gouden medaille kan winnen dat zijn zoon het op een dag zal moeten doen. Over een periode van 20 jaar krijgen hij en zijn vrouw vier kinderen, allemaal meisjes. Mahavir verliest hoop op zijn gouden medaille. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn twee oudste dochters jongens uit de buurt in elkaar slaan omdat zij hun hadden beledigd, besluit Mahavir om zijn dochters te trainen in het worstelen. Wat volgt is een meedogenloze training van bijna 10 jaar waarin hij zijn dochters opleidt tot worstelaars van wereldklasse.

De Overkant, Ouddorp | woensdag 20 maart | tijd 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 6,50 bibliotheekleden

Chinees Buffet 55+ club
Woensdag 20 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse Chinees buffet van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse Chinese gerechten. De kosten bedragen €15,00. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319 graag voor 18 maart. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 of e-mail: [email protected]

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 20 maart 2019 een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Boek & Film – Alleen in Berlijn
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek en film optimaal kunt vergelijken. Deze avond wordt de film naar het boek “Alleen in Berlijn” van Hans Fallada vertoond. De film vertelt het verhaal van een Berlijns echtpaar. Zij krijgen het bericht dat hun zoon voor de Führer is gevallen en besluiten verzet te plegen door middel van het verspreiden van briefkaarten met teksten die het naziregime hekelen.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 21 maart | tijd 20.00 uur | Toegang € 6,50 / € 5,- bibliotheekleden

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 21 maart een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Klokkendieven spelen Martha & Mathilda
Toneelclub De Klokkendieven uit Goedereede heeft weer leuke voorstellingen op het programma staat en daar kun jij bij zijn! Deze maand voert de toneelgroep het blijspel ‘Martha en Mathilda’ op van Pol Anrys. Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd en runnen een hotel ‘De Goudfazant’. Om uit de financiële problemen te komen verzinnen ze een lucratieve list, maar dan komen de notaris en iemand uit het criminele circuit langs. Terwijl een groep wielrenliefhebbers in het hotel logeert komen er nog meer vreemde bezoekers voorbij die het de twee zussen wel erg lastig maken, er mag ten slotte niet ontdekt worden wat ze allemaal uitspoken. Kortom een sprankelende cocktail van komische, soms spannende en vaak hilarische situaties.

De voorstellingen vinden plaats in Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Deuren openen daar om 18.45 uur en de voorstelling begint rond 19.30 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 10,- per stuk en zijn te koop bij VVV Ouddorp, Spar Goedereede en Jaap Boone Witgoed in Stellendam. De toneelgroep treedt meerdere avonden op en wel op 8, 9, 15, 16, 21, 22, 23, 29 en 30 maart. Dit wil je toch niet missen?

Workshop Bible Journaling
Zin in een avondje Bible journaling? Dan ben je op vrijdagavond 22 maart van harte welkom bij PerronX. Bible journalen is een creatieve manier van Bijbellezen door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je Bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest.

Ervaringsdeskundigen zullen je voorzien van de nodige tips en tricks. Neem vooral je schrijfbijbel mee. Mocht je geen Bijbel hebben, dan zorgen wij voor blaadjes met Bijbelteksten waarop je je kunt uitleven! De avond vindt plaats op vrijdag 22 maart in PerronX aan het Zandpad 70 in Middelharnis. Deuren openen om 18.30 uur en het creatieve gedeelte start ongeveer een kwartier later. De entree bedraagt € 2,- per persoon en het is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar.

Boekpresentatie Nelleke van der Schee
Op zaterdag 23 maart presenteert Nelleke van der Schee haar boek “Verbrand verleden”. Dit doet ze ’s ochtends  in bibliotheek Ouddorp en ’s middags in bibliotheek Middelharnis. Verbrand Verleden is haar debuutroman. en is een Rotterdamse roman over het bombardement op Rotterdam, verzet en verlies en de liefde van een dochter voor haar moeder. Tijdens de boekpresentatie gaat auteur Nelleke van der Schee in op het schrijfproces, het thema van de roman.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de Boekenweek. Na afloop van de presentatie is het mogelijk om het boek aan te schaffen en/of te laten signeren.

Bibliotheek Ouddorp | zaterdag 23 maart | tijd 10.00 uur | toegang gratis
Bibliotheek Middelharnis | zaterdag 23 maart | tijd 14.00 uur | toegang gratis

Schoonmaakactie bij Ouddorp Duin
Op zaterdag 23 maart kun je de handen uit de mouwen steken bij een grote schoonmaakactie in Ouddorp. Ouddorp Duin sluit zich hiermee aan bij een landelijke opschoondag om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen.

De actie begint om 10.00 uur met een leuke warming-up bij Strandtheater Houten Kaap en duurt tot 12.00 uur. Alle ondernemers van Ouddorp Duin dragen een steentje bij: SPAR Enjoy Supermarkt, RentTourBuy, Strandtheater Houten Kaap, Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Restaurant Bij Marc, Natural High en Vakantiepark De Klepperstee/Drive-In Camperpark.

Muziekcafé – StarkLinnemann
Op zondag 24 maart speelt StarkLinnemann bij het Diekhuus in de foyer in Middelharnis. Voor StarkLinnemann staat het behalen van een gouden medaille bij de Olympische Spelen gelijk aan het componeren van tijdloze muziek die tot in perfectie wordt uitgevoerd. Toonkunstenaar zijn in de hoogste vorm betekent dat je jezelf pusht totdat de best mogelijke uitvoering van een werk bereikt is. Paul Stark (piano) en Jonas Linnemann (drums) zoeken bij hun eigen werk naar een originele sound door jazz te vermengen met klassieke muziek en wereldmuziek. Al voor het zevende jaar spelen StarkLinnemann een concertreeks in de intieme sfeer van onze foyer.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | zondag 24 maart | 15,00 uur | Foyer | € 12,50 / kindtarief tot 12 jaar € 6,50 | www.hetdiekhuus.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen