Muziek voor Peuters bij het Muziekgebouw GO

Foto: Pixabay; thedanw

Het Muziekgebouw GO start ook dit jaar weer met een nieuwe cursusperiode voor de allerjongsten op het eiland. En wel op vrijdag 11 januari in het Diekhuus in Middelharnis.

Muziek met Peuters is een cursus voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar met als doel om samen muziek te maken, te dansen en te zingen. Er zijn vele redenen waarom ouders al vroeg muziek zouden moeten maken met hun kinderen en de cursus is een goed begin. Muziek maken schept een band tussen ouder en kind, maar ook tussen de kinderen onderling.

Door te zingen wordt spelenderwijs de taalontwikkeling gestimuleerd. De motoriek wordt verbeterd door het dansen. En de combinatie van zingen, dansen en muziek maken levert een bijdragen aan een goed geheugen, omdat muziek beide hersenhelften aanspreekt. Daarnaast is het met muziek makkelijker om emoties te uiten.

Meedoen
De cursus Muziek met Peuters start op vrijdag 11 december in het Diekhuus te Middelharnis. Deze begint om 9.30 uur en is speciaal voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar en hun ouders. Kijk op de website van het muziekgebouw voor meer informatie.

Reacties