Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelmiddag
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 17 december een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Bingo
De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 december een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Voor iedere bezoeker is er een Kerstattentie. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen.

De negen ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Kerstviering 55+
Woensdag 19 december organiseert de 55+ club een gezellige kerstmiddag in de Dorpstienden in Ouddorp. Om 14.00 uur bent u van harte welkom om te luisteren naar het koor ‘Laudate Dominum’ o.l.v. dirigent Jan van Seters. Er wordt een mooi kerstverhaal verteld door mevrouw Kammeraad en koffie gedronken met wat lekkers.

De club vraagt een eigen bijdrage in de vorm van een collecte. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187-682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Filmhuis – Dr. Knock
Een filmhuisfilm is een film die vaak gemaakt is met een kleiner budget dan de grote blockbusters die je in de bioscoop ziet, maar met een creatief en artistiek karakter. Des te meer het bekijken waard dus!

Op het programma staat Dr. Knock. Na Intouchables, Samba & Demain Tout Commence is Omar Sy terug als Dr. Knock. Dr. Knock is een voormalig zwendelaar en nu arts in een dorp in de Alpen. De inwoners verkeren daar in een uitstekende gezondheid. Dr. Knock is echter vastberaden om een fortuin te maken en overtuigt de bevolking ervan dat een gezond persoon ziek is.

De Overkant, Ouddorp | woensdag 19 december | tijd 19.30 – 21.30 uur | toegang € 7,50 / leden € 5,-

Kerstmiddag met maaltijd
De plaatselijke commissie van Ooltgensplaat houdt op vrijdag 21 december een gezellige kerstmiddag met een gezamenlijke maaltijd voor alle 55 plussers van Ooltgensplaat. Vanaf 16.00 uur bent u welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 15,00 per persoon. U kunt zich opgeven vóór vrijdag 14 december a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Filmavond WO2GO
Stichting WO2GO heeft andermaal een indrukwekkende documentaire gevonden die op vrijdagavond 21 december aan het publiek vertoond zal worden.

Als de Duitsers in 1944 al hun krachten verzamelen en de Ardennen binnen vallen, raken er elf Afro-Amerikaanse GI’s afgezonderd van hun bataljon. Hun strijd van leven op dood begint als ze zwerven door de ijskoude bossen, opgejaagd door de Duitsers. Na een zware tocht vinden ze onderdak op een boerderij in het plaatsje Wereth, hier begint de nachtmerrie pas echt… Deze documentaire toont het waargebeurde verhaal van elf helden, bereid om voor elkaar te sterven, op onbekend terrein, op de vlucht voor Duitse moordcommando’s. elf purple hearts, elf bronze stars, elf victory medals, het waargebeurde verhaal van elf helden. De elf van Wereth.

Meer informatie 

Kerstviering Streekmuseum
Beleef Kerst door de eeuwen heen op zaterdagmiddag 22 december bij het Streekmuseum. Alleen bij het Streekmuseum beleef je de geschiedenis met een Flakkeese twist! Ieder jaar organiseert het Streekmuseum in Sommelsdijk een aantal toneelstukken. Zo ook in de maand december. Deze wintervoorstelling is recent geschreven en heeft de titel: Kerst door de eeuwen heen. In de openlucht, tussen de historische huizen van het Marktveld van Sommelsdijk, neemt een groep van meer dan 20 personen de bezoekers mee naar het verleden. Naar Bethlehem, waar het allemaal begon.

Verschillende eeuwen gaan aan de kijker voorbij en elke eeuw heeft zo zijn eigen kenmerken en eigen beleving. Zo spelen er monniken en nonnen. Armen en rijken. Soldaten en mensen in klederdracht. Ieder viert op zijn of haar manier Kerst. Ervaar Kerst door de Eeuwen heen en laat u met woord en gezang mee terug voeren in de tijd….

Inloop toneelstuk 16:00 uur
Start toneelstuk 16:30 uur tot ongeveer 18:30 uur

In de pauze is verse soep met broodjes te koop. Er staan tenten met verwarming, maar kleed u goed aan. De toegang is gratis. Aan het einde van de voorstelling wordt met de pet rondgegaan. Natuurlijk is het museum zaterdagmiddag geopend voor het kopen van de laatste kerstcadeaus.

Kerstevent
De kerstvakantie begint bij Ouddorp Duin op zaterdag 22 december met een gezellig kerstevent rond de kerstboom op het strandplein en in strandtheater Houten Kaap. Van 15.00 tot 19.00 uur zijn er leuke kinderactiviteiten, is er wat te eten en drinken en speelt het Bluegrass trio The Groovy Gents swingende kerstklassiekers en andere covers. Toegang is gratis.

Op het strandplein kun je de gehele dag genieten van lekkere gerechten van de buitengril, poffertjes, warme chocolademelk en glühwein en kunnen de kinderen ponyrijden. In strandtheater Houten Kaap beginnen de activiteiten om 15.00 uur met een kerstpoppenkastvoorstelling waarin Jan Klaassen de hoofdrol speelt. Daarna wordt er een smakelijke chocoladeworkshop verzorgd door Sjokohome en zijn er creatieve knutselactiviteiten en een familiekerstbingo in de theaterzaal. Ook worden er korte kerstfilms vertoond. Tegen de avond is er een lampionnenoptocht met zelfgemaakte lampionnen en een kampvuur.

Voor het volledige programma en alle tijden zie www.ouddorp-duin.nl of de Facebookpagina van Ouddorp Duin (facebook.com/ouddorpduin).

Reacties