Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Erik van Wegen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 december a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Sintbingo met snert
Op dinsdag 4 december a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd en een Sint bingo. Om 12.30 uur wordt de erwtensoep geserveerd en de bingo begint ongeveer om 14.00 uur. U bent welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten 1 boekje € 4,00, 2 boekjes € 7,00 en de maaltijd kost € 7,50. U kunt zich opgeven voor 1 december a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Spreekuur Ketenzorg dementie
Op dinsdagmiddag 4 december verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats van 14:00 tot 15:00 uur.

Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al je vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Sinterklaasmiddag
Woensdag 5 december organiseert de 55+ club in Ouddorp een gezellige sinterklaasmiddag. Er kan dan gesnoept worden van echte Sinterklaaslekkernijen en de meegebrachte cadeautjes worden verloot. De middag start om 14.00 uur en de entree bedraagt € 3,50. Daarnaast is het ook de bedoeling dat iedereen een cadeautje van € 3,- meebrengt, deze worden verloot onder de aanwezigen.

Vooraf aanmelden is belangrijk in verband met het inkopen van het snoepgoed. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam via 0187-682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam of Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Filmhuis – Molly’s Game
Woensdag 5 december wordt de film ‘Molly’s Game’ van regisseur Aaron Sorkin vertoond in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder. Molly’s Game is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Molly Bloom, met Jessica Chastain in de hoofdrol van Molly.

Van professionele skiester naar high class pokerhostess. Wanneer de voormalig professionele skiester Molly Bloom gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze de mysterieuze gokwereld in. In deze wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, organiseert Molly door slim ondernemen binnen no-time haar eigen games waarbij Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten aanschuiven. Haar gelukkige hand, beruchte Viper Room en de miljoenen die over haar tafel gaan, leveren haar de titel ‘the poker princess’ op. Dan verspeelt een zakenman 4 miljoen bedrijfsgeld aan haar tafel en komen met Molly’s getuigenis ook de details over haar pokerwedstrijden op straat te liggen.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 5 december 2018 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdag 5 december.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé!

Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Boek & Film – Over bergen heen
Op donderdagavond 6 december wordt de Bibliotheek in Oude-Tonge omgebouwd tot bioscoop en wordt er een film gedraaid. Deze avond staat de verfilming van het boek “Over bergen heen” (The Mountain Between Us) van Charles Martin geprogrammeerd.

De film verhaalt over twee mensen, gestrand op een vliegveld. Hij wil naar huis voor zijn werk, zij staat op het punt om te trouwen. Een vlucht met een klein vliegtuigje lijkt uitkomst te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten Ben en Ashley midden in de hoge Rocky Mountains neer. Kunnen ze de lage temperaturen en sneeuw overleven?

Oude-Tonge – Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Ebbe en Vloed | Donderdag 6 december | Aanvang 19.30 uur | Toegang €7,50 / €5,00 voor Bibliotheekleden

Filmhuis – La Morte de Louis XIV
Donderdag 6 december vertoond Filmhuis Middelharnis de Franse film La Mort de Louis XIV van regisseur Albert Serra.

Augustus 1715. Na een wandeling voelt Louis XIV een pijntje in zijn been. De dagen erna kwijt de Koning zich van zijn taken en verplichtingen, maar zijn slaap is koortsig. Hij eet steeds minder en verzwakt zienderogen. Dit is het begin van de lijdensweg van de grootste koning die Frankrijk kende. In de duistere paleisvertrekken, door kaarsen belicht in een fraai Rembrandtesk palet, trekt een stoet aan gezagsdragers, familieleden en hulpverleners langs het bed van de aan gangreen stervende vorst. Zijn vrouw Madame de Maintenon, zijn achterkleinzoon Louis XV en zijn lijfarts dokter Fagon, vrezen zijn dood. Ze proberen dit te verbergen voor het volk om de toekomst van het Franse koninkrijk te waarborgen.

Meer informatie

Kerstmiddag met maaltijd
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op Zaterdagmiddag 8 december een Kerstmiddag. De middag vindt plaats in het infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge en start om 14.00 uur met een optreden van Koor Oranje. Het optreden zal helemaal in de Charles Dickenssferen zijn. Rond 17.00 uur wordt de dag afgerond met een heerlijk buffet.

De prijs voor deze middag met maaltijd bedraagt € 13,50 per persoon. De vooruitbetaling van € 2,50 mag bij Nel Vervloed ingeleverd worden vóór 1 december. Het adres is Beatrixstraat 3. Tel.nr. Nel Vervloed 0187-642697.

Bingo
De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 8 december een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Voor iedereen is er een Kerstattentie.

De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00 En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Muziekcafé – The Magical Mystery Band
Op zondag 9 december speelt The Magical Mystery Band blues muziek in de Foyer van het Diekhuus in Middelharnis.

It was more than 40 years ago today…

The Beatles waren de baas in de jaren ’60 en volgens velen ook lang daarna. De leden van The Magical Mystery Band denken er in ieder geval wel zo over! Sinds 2011 spannen deze vijf Beatlefreaks zich in om de prachtige muzikale erfenis van het kwartet uit Liverpool live neer te zetten. Geen pruiken of pakjes, maar wel een serieus goede middag muziek! De reis gaat van Kansas City tot Back in the USSR en ook de dames Penny Lane, Long Tall Sally en Lady Madonna zijn van de partij. Bekende radiohits en publiekslievelingen, singlehits en albumtracks: Magical Mystery Band speelt ze allemaal, tot op de noot nauwkeurig.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | zondag 9 december | 15.00 uur | Foyer € 9,00 / kindtarief € 4,50 | www.hetdiekhuus.nl

Reacties