Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Erik van Wegen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Verhalen van de wijkagent
Woensdag 21 november organiseert de 55+ club in Ouddorp een gezellige verhalenmiddag. Adri Bijl, voormalig wijkagent komt vertellen over lief en leed tijdens zijn vroegere werk. Verhalen met een lach en een traan. Vorig jaar was hij ook van de partij en hebben de bezoekers genoten van zijn vele anekdotes.

Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. De entree bedraagt € 2,00 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 862319 of Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Filmhuis – Lucky
Woensdag 21 november wordt de film ‘Lucky’ van regisseur John Carroll Lynch vertoond in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis. De film is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer 88 minuten.

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en café keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is. Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 21 november 2018 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 |www.hetdiekhuus.nl

Sinterklaasfeest Zwaluw
Op woensdag 21 november is het Sinterklaasfeest in wijkgebouw de Zwaluw in Sommelsdijk.

Sinterklaas komt weer bij Wijkvereniging de Zwaluw
kijk eens wie staat er in zijn schaduw.
Het is toch zeker zwarte piet,
alle kinderen zingen een mooi lied.
Kom deze middag lekker de boel op stelten zetten,
we hoeven toch nergens op te letten.
We gaan starten om 14:00 uur en gaan om 15;30 uur weer stoppen,
want dan gaat de Sint weer ergens anders aan kloppen.
De kosten zijn 2,50 euro,
inclusief drinken pepernoten en een cadeau.

Filmhuis – Sinterklaas en het gouden hoefijzer
De kindertheatervoorstelling ‘Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest’ is helaas geannuleerd vanwege ziekte. Nu op het programma op 21 september de film ‘Sinterklaas & en het Gouden Hoefijzer’ in het Diekhuus.

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | woensdag 21 november 2018 | 14.00 uur | € 3,50 | reserveren www.hetdiekhuus.nl

Deze film is geschikt voor alle leeftijden genre jeugd, familiefilm

Filmhuis – Dorst
Donderdag 22 november vertoond Filmhuis Middelharnis in samenwerking met de Bibliotheek Zuid Hollandse Delta de film ‘Dorst’ van regisseur Saskia Diesling met onder andere Simone Kleinsma, Elise van ’t Laar en Leopold Witte.

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

De film is geschikt voor 12 jaar en ouder en duurt 95 minuten.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 22 november 2018 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden, leden Bibliotheek ZHD en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Spelavond Mien Durp
Op vrijdagavond 23 november kun je in de Bibliotheek in Middelharnis het bordspel “Mien Durp” spelen.

Twee jonge Flakkeeenaars, Ewout en Iris hebben samen het Flakkeese bordspl “Mien Durp”ontworpen en gemaakt. Het is inmiddels mateloos populair en ze hebben dan ook al een flink aantal verkocht. Ontdek “Mien Durp” tijdens de Spel-avond in de Bibliotheek in Middelharnis. Ewout en Iris zijn deze avond aanwezig om de spelregels uit te leggen en om te vertellen hoe het spel “Mien Durp” tot stand is gekomen. Ben je enthousiast? Dan kun je “Mien Durp” ook meteen aanschaffen!

Spel-avond “Mien Durp” | Vrijdag 23 november | Bibliotheek Middelharnis | tussen 19 en 21 uur | toegang gratis

Familiefair
Op vrijdag 23 november a.s. is er voor iedereen in Ooltgensplaat een gezellige Winter Fair. Deze wordt van 19.00 tot 22.00 uur gehouden in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat.

Er zijn leuke kramen en de muziek wordt verzorgd door Jeelz zangduo uit Bruinisse. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. De eerste 50 kinderen krijgen gratis popcorn. Voor overige bezoekers is de entree € 2,00. Ook wordt er een verloting gehouden met leuke prijzen voor € 1,00 per lot. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

LEES OOK: Flakkees team doet mee met de Arctic Challenge Tour 2019

Muziektheater – Marjolein Meijers
Vrijdag 23 november speelt ze weer samen met haar vaste duo Walter en Onno Kuipers in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Marjolein Meijers speelt haar nieuwe voorstelling 40 JAAR MUZIEK!

Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek. Dat is een goede reden voor een feestelijk muziekprogramma!

Net als in Muziek! maakt Marjolein met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan… je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het. Maar alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | vrijdag 23 november | 20.15 uur | € 18,00 incl. consumptie | www.hetdiekhuus.nl

Dansavond
Stichting ZIJN organiseert zaterdagavond 24 november een dansavond in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

Van 20.00 tot 24.00 uur wordt de muziek verzorgd door zanger Jack Cross. De entree voor deze avond bedraagt € 10,00 inclusief koffie of thee en er worden gratis hapjes geserveerd. Ook wordt er een verloting gehouden met prachtige prijzen.

Graag aanmelden vóór 21 november bij e-mail: [email protected] of tel.nr. 483366.

Sinterklaastheater
Hij komt, hij komt… Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Ouddorp Duin. Op zaterdag 24 november kun je hier met het hele gezin genieten van een smakelijk Pietenontbijt in Restaurant Bij Marc en de voorstelling ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ van Ageeth de Haan in Strandtheater Houten Kaap.

Vanaf 11.00 uur zingt Ageeth de Haan de allerleukste traditionele én zelfgeschreven Sinterklaasliedjes en vertelt een mooi verhaal over Pietje Moe. Lekker ontspannen luisteren en uit volle borst meezingen wisselen elkaar af. ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ is een voorstelling die zowel kinderen als ouders weer even het ouderwetse Sinterklaasgevoel brengt. Als er hard genoeg gezongen is zal Sinterklaas zich na afloop ook nog even laten zien in het theater en kunnen de kinderen bij hem op schoot.

Voorafgaand aan de voorstelling, tussen 9.00 en 10.30 uur, staan de Pieten klaar in Restaurant Bij Marc met een uitgebreid ontbijtbuffet (kosten €6,95 voor kinderen en €9,95 voor volwassenen). Na het ontbijt kunnen er nog lekkere pepernoten gebakken worden die je natuurlijk zelf mee naar huis mag nemen! Graag even reserveren via 0187-745410 of [email protected].

Tickets voor de voorstelling op zaterdag 24 november om 11.00 uur kosten €9,50 en zijn online te bestellen via de website houtenkaap.nl en verkrijgbaar bij VVV Goeree-Overflakkee en de receptie van Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Voor meer informatie over alle Sinterklaasactiviteiten op Ouddorp Duin kijk op: Facebook.com/ouddorpduin of mail naar [email protected].

 

Reacties