Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 12 november a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Breicafé Herkingen
Op woensdagavond 14 november is er weer een breicafé in Ons Huis aan de Kaaidijk 26 in Herkingen. Het Breicafe is toegankelijk voor iedereen die van breien en/of handwerken houdt. Alle mogelijke handwerken zoals breien, haken, quilten, borduren enz. zijn prima te doen tijdens het Breicafe. En als je een keer geen zin hebt om te handwerken dan is dat ook prima het gaat tenslotte om de gezelligheid, niets moet alles mag.

Je hoeft ook niet goed te kunnen handwerken er is altijd wel kennis aanwezig. Tijdens het Breicafe kun je ervaringen en tips uitwisselen maar ook gezellig kletsen. De entree bedraagt € 2,- per persoon, dat is inclusief een koffie of thee met iets lekkers. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Voor meer informatie kan er gebeld worden met Maja van der Sluijs op 06 55 93 24 88.

Stamppotbuffet
Woensdag 14 november kunt u bij de 55+ club in Ouddorp genieten van een stamppotbuffet. Het buffet wordt verzorgd door hotel restaurant Akershoek en bestaat uit drie soorten stamppot met verschillende soorten vlees.

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden u wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. De kosten voor deze maaltijd bedragen € 12,50. U kunt zich opgeven, graag voor 12 november, bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN 0187 483366 of e-mail [email protected]

Filmhuis – The Bachelors
Woensdag 14 november wordt de film ‘The Bachelors’ van regisseur Kurt Voelkers vertoond in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder / genre komedie, drama / duur 99 minuten. Entree bedraagt € 6,50 en de film start om 20.00 uur.

Na de dood van zijn vrouw verruilt Bill Ponder (Oscarwinnaar J.K. Simmons) zijn kleinsteedse omgeving voor de grote stad. Samen met zijn 17-jarige zoon Wes wil hij met een schone lei herbeginnen. Met vallen en opstaan proberen ze hun ontwortelde leven weer op de rails te krijgen. Maar ondanks alle pijn, loert er voor allebei een nieuwe liefde om de hoek. Wes raakt in de ban van Lacy, een introverte, enigmatische meid, en Bill valt voor Carine, een lerares Frans die haar eigen verleden mee torst. Relaties worden op de proef gesteld, ruzies en verzoeningen volgen elkaar in snel tempo op en gaandeweg ontdekken vader en zoon hun ware ik. Ontroerende, maar vaak ook onweerstaanbaar grappige film over verlies en verwerking, liefde en verzoening, met schitterende vertolkingen van Simmons en Delpy, maar ook van jong talent Josh Wiggins (Max, Hellion, Mean Dreams) en Odeya Rush (Goosebumps, The Giver).

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 14 november een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge
Woensdagavond 14 november is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected].

Ladies Night bij Houten Kaap
Donderdag 15 november organiseert strandtheater Houten Kaap met medewerking van diverse lokale ondernemers een gezellige Ladies Night rondom de film “Confessions of a shopaholic”. Kom ook en geniet van hapjes, mode, demonstraties en natuurlijk de film. Entree: €15,-

Meer informatie 

Uitstapje naar Mauritshuis
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert regelmatig een uitstapje naar een musical, museum of stad met de Kunstbus. Donderdag 15 november vertrekt de Kunstbus naar Het Mauritshuis in Den Haag.

Meer informatie 

Filmhuis – De klanken van de oorsprong
Donderdag 15 november in Filmhuis Middelharnis de documentaire ‘Klanken van Oorsprong’. Deze documentaire is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer 112 minuten.

Regisseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich (Buitenkampers, Contractpensions) toont in haar nieuwe documentaire Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als ‘The Tielman Brothers’ en ‘The Crazy Rockers’ direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ‘n roll muziek.

Meer informatie 

Koppelklaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 15 november a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info kunt u contact opnemen met Carla Gebraad via 06-20 10 40 65.

Poteravond
Op vrijdag 16 november a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd.Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker poters eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven voor 9 november a.s bij Ati Verwoerd 06-40701181.

Filmhuis – Coco
Zondag 18 november om 14.00 uur vertoont Filmhuis Middelharnis de filmkeuze van Jan Trompper namelijk de animatiefilm ‘Coco’ van regisseur Lee Unkrich. Deze film is geschikt voor 6+ en duurt ongeveer 105 minuten. De film valt in de genres animatie, komedie, avontuur, familiefilm.

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken. Geregisseerd door Lee Unkrich (Toy Story 3), mede geregisseerd door Adrian Molina (story artist Monsters University) en geproduceerd door Darla K. Anderson (Toy Story 3).

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 18 november 2018 | 14.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Reacties