Gemeente organiseert cursus Omgaan met Geld

Foto: Pixabay; niekverlaan

Dinsdag 20 november start weer de cursus Omgaan met Geld. Het is een laagdrempelige cursus voor iedereen die graag wat meer inzicht in zijn financiën heeft en hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten. Geld lenen is niet slim. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat?

Andere vragen die aan bod komen zijn: Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? En maak je wel gebruik van alle toeslagen waar je recht op hebt? Daarnaast worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven.

Cursusdata: 20 november, 4, 11 en 18 december 2018
Locatie: gemeentehuis Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis
Tijd: 09:30 – 11:00 uur

Aanmelden
Aanmelden kan tot vrijdag 16 november via het digitale aanmeldformulier, www.goeree-overflakkee.nl/omgaanmetgeld . De cursus wordt alleen gegeven bij voldoende aanmeldingen. Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen aan de cursus.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Pauline Kootstra, consulent schuldhulpverlening, via e-mail [email protected] of door te bellen met het algemene telefoonnummer 14 0187.

Reacties