Beleef het sinterklaasfeest in het Pietenhuis

Foto: PR Ladies' Circle GO

Het is bijna weer zover. De leukste tijd van het jaar! Op 17 november mogen Middelharnis en Sommelsdijk Sinterklaas en zijn Pieten weer ontvangen in de haven van Middelharnis.

Natuurlijk moeten de Sint en zijn Pietjes weer ergens kunnen oefenen én logeren. De dames van de Ladies’ Circle zijn daarom hard aan het werk om dat mogelijk te maken. Maar Sinterklaas heeft dit jaar andere plannen!

Wat begon als een eenmalige activiteit in één van de leegstaande panden op D’n Diek is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken event. Nu, 5 jaar later, blijkt het Pietenhuis in al zijn vormen een groot succes. Halverwege het jaar krijgen de dames van de Ladies’ Circle al vragen wanneer het Pietenhuis weer geopend wordt.

Vorig jaar hebben de dames van Ladies‘ Circle een samenwerking gezocht met het Diekhuus, de gemeente en diverse vrijwilligers. Dit jaar wordt hier een bijzondere samenwerking aan toegevoegd, want het Streekmuseum opent voor het eerst het Sinterklaashuis. De slaapkamer van Sint is nu in het Streekmuseum te vinden. Sinterklaas wordt ten slotte ook een dagje ouder en hij vond maar weinig rust tussen al die drukke pietjes in het Pietenhuis.

Alle pietjes zijn op woensdagmiddag 21 en 28 november van harte welkom in het Pietenhuis om te komen oefenen op hun Pietentaken. Op diezelfde middagen is het Sinterklaashuis geopend in het Streekmuseum. Hier kun je stiekem even een kijkje nemen in de slaapkamer van Sint.

Pietenhuis
Het Pietenhuis is te vinden in het Diekhuus en daar kan op woensdag 21 en 28 november geoefend worden voor het grote sinterklaasfeest. Je kunt knutselen en pepernoten maken en uiteraard komt muziekpiet ook gezellig langs. Dan nog even schminken en als je goed je best hebt gedaan, dan ontvang je een heus Pietendiploma. Oh en pssst, wil je weten waar Sinterklaas slaapt? Volg de weg van de speurtocht en je komt er vanzelf…

Er zijn drie rondes: om 14.00 uur, 15.00 uur en om 16.00 uur. Voor €3,50 mogen de kinderen naar binnen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Stichting de Kinderboerderij, voor de aanleg van de speeltuin op Hernesseroord.

Sinterklaashuis
Het Sinterklaashuis is te vinden in het Streekmuseum en op dezelfde dagen open als het Pietenhuis. Je mag even gluren in de slaapkamer van Sinterklaas, je schoen zetten, er wordt voorgelezen uit het boek van Sint én Kruukplaetjespiet én Stroopbrokpiet zijn er ook gezellig bij. Ook kun je onder andere warme chocolademelk kopen.

Op vrijdag 23 november en 30 november is het Streekmuseum open van 15.30 tot 18.00 uur. Kinderen betalen dan € 2,50 entree. Naast de eerder genoemde activiteiten kun je Sinterklaas een hand geven, je gevulde schoen ophalen en wordt er voorgelezen. Ook is er een verrassing voor de kids.

Reacties