Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Klederdracht presentatie
Woensdag 24 oktober heeft de 55+ club in Ouddorp Mooi Zeeland uitgenodigd voor een klederdrachtpresentatie. Tijdens de presentatie krijgt u duidelijke uitleg over de belangrijkste kenmerken, verschillen en overeenkomsten van de Zeeuwse Klederdrachten. Tijdens de pauze en na afloop kunt u de drachten van zeer nabij bewonderen en onze leden er vragen over stellen.

De prijs van deze interessante middag bedraagt € 5,- inclusief een kopje koffie. De middag start om 14.00 uur in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Bingomiddag
De activiteitencommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 24 oktober een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1 e ronde begint om 13.30 uur.

Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- per stuk. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Breicafé
Woensdag 24 oktober a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Reanimatiecursus met maaltijd
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert voor woensdag 24 oktober een voorlichtingsmiddag met workshop over reanimatie. Ook de werking van de AED wordt gedemonstreerd. Na deze belangrijke middag kan er genoten worden van een vol bord mosselen. Dit allemaal in het infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

De prijzen voor deze middag zijn € 12,- per persoon, dat is inclusief een kopje koffie en drie consumpties. Graag € 2,50 vooruit betalen bij Nel Vervloed aan de Beatrixstraat 3, telefoonnummer: 0187-642697.

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in Middelharnis vindt plaats op woensdag 24 oktober. Het tabletcafé is geopend van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur, de toegang is gratis.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar.

Creatief mantelzorgcafé
Graag willen wij u uitnodigen voor het mantelzorgcafé van donderdag 25 oktober in het Diekhuus te Middelharnis. U bent allen van harte welkom! Op deze middag gaat u actief aan de slag met het maken van een hangend bloemstukje. Dit is helemaal niet moeilijk want we doen het stap voor stap. Vergeet niet een snoeischaar, kniptangetje en een scherp mesje mee te nemen.

Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Voor deze middag vragen we een bijdrage van €5. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn opgeven vóór 18 oktober via de mail [email protected] of telefonisch: 0187- 48 33 66.

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in Ouddorp vindt plaats op vrijdag 26 oktober. Het tabletcafé is geopend van 15.00 tot ongeveer 16.30 uur, de toegang is gratis.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar.

Zelfverdedigingscursus
Op zaterdag 27 oktober kun je bij Budokai Senshi in Sommelsdijk een cursus zelfverdediging volgen. Meedoen kost € 10,- per persoon.

Van 10.00 tot 13.30 uur wordt je klaargestoomd door echte professionals. Zij leren je een goede houding aan, zorgen ervoor dat je los kunt komen en je moet grenzen gaan stellen en leren controleren. Als tip geven ze vooraf al mee dat je gemakkelijke kleding aan moet trekken.

Reacties