Kbs de Nobelaer opent nieuwe peutergroep

Foto: Sam Fish

Rooms-katholieke basisschool de Nobelaer in Oude-Tonge heeft zich uitgebreid. Naast de groepen 1 tot en met 8 mag de school nu ook een peutergroep verwelkomen.

Door Sam Fish

De peutergroep is dit schooljaar gestart met 11 kinderen. “We vinden het hartstikke leuk dat we nu ook de allerkleinsten mogen verwelkomen op onze school, ik denk dat het een goede toevoeging is in het dorp,” zegt Leny Heemskerk, directrice van het schooltje. “We zijn er dan ook super trots op dat het is gelukt om een peutergroep te starten.”

Peuterpaleis
Maar zo’n speciale groep vraagt dan natuurlijk ook om een speciale naam. Daarom mochten de leerlingen van de Nobelaer allemaal een naam inleveren voor de nieuwe groep. “De nieuwe naam zat er niet tussen, maar we hebben wel verschillende namen bij elkaar gelegd om de nieuwe naam te creëren,” laat Leny weten.

De peutergroep staat onder leiding van Ria Jongejan, directrice van kinderopvang het Kinderpaleis en de nieuwe naam van de groep sluit daar dan ook perfect op aan. De kinderen van wie de inzending gebruikt is voor de nieuwe naam mochten het nieuwe logo met daarop de naam van de peutergroep overhandigen aan Ria. Na het uitpakken van het cadeau houdt ze hem trots omhoog ‘Het Peuterpaleis’. De logo’s van zowel het Kinderpaleis als de Nobelaer zijn samengevoegd om een perfect passend plaatje te maken voor de nieuwe groep.

“Wat een prachtige naam en wat een mooi logo, wij mogen hier allemaal ontzettend trots op zijn,” aldus een blije Ria Jongejan. Om het feestelijke moment af te sluiten zingen alle kinderen samen het schoollied op het plein en staat er in het lokaal een heerlijke traktatie te wachten.

Reacties