Ladies’ Circle borrelt voor het goede doel

Foto: PR Ladies' Circle 45

Zaterdag 13 oktober is het van 16.00 tot 20.00 uur feest in Le Bateau aan de haven van Middelharnis. Maar niet zomaar een feest; Ladies’ Circle 45 haalt met een borrel geld op voor de stichting De Jonge Weduwe. En dat is niet de eerste keer.

Door Sam Fish

Twee jaar geleden organiseerde Ladies’ Circle 45 een lunch voor vrouwen die geholpen worden door stichting De Jonge Weduwe. Zo’n twintig vrouwen uit de regio mochten genieten van een lunch bij Brasserie ’t Vingerling in Middelharnis. Op 10 januari willen de dames dat nog eens overdoen, nu bij de Snoeperij in Dirksland.

“Eén van onze dames heeft haar huwelijksfeest gehouden bij Le Bateau en daar draaide Martyn Green toen. Dat was zó ontzettend leuk dat we dat nog eens wilden doen, maar dan voor onze club,” vertelt Natasja Robijn van de Ladies’ Circle. “De entree is gratis om zo de drempel wat te verlagen. We hoeven geen huur te betalen voor de zaal van Le Bateau, die krijgen we cadeau en ook Martyn Green draait voor niks. We zetten een donatiepot neer zodat mensen zelf kunnen bepalen wat ze willen geven en we krijgen een deel van de baromzet.” De opbrengst van deze zaterdagmiddagborrel wordt gebruikt voor wederom een lunch bij Brasserie ’t Vingerling voor De Jonge Weduwe. “Al het geld dat we overhouden doneren we ook aan de stichting. Dus het gaat sowieso allemaal naar het goede doel.”

22 jaar
De club op Goeree-Overflakkee bestaat dit jaar op 5 oktober ook nog eens 22 jaar. “In het kader van ‘wie jarig is, krijgt graag cadeautjes’ geven wij dus een feestje. En de cadeautjes krijgen we graag in de vorm van een donatie waarmee we een groep vrouwen even een fijne middag kunnen bezorgen,” aldus Natasja.

Stichting De Jonge Weduwe
De stichting voor wie de borrel wordt gehouden is De Jonge Weduwe, een stichting die zich inzet voor jonge vrouwen met één of meer kinderen onder de 18 die hun partner zijn verloren. Ze bieden steun, een mogelijkheid tot het ontmoeten van lotgenoten en organiseren activiteiten. Deze stichting helpt vrouwen in heel Nederland te realiseren dat ze er niet alleen voor staan.

Ladies’ Circle 45
De groep op Goeree-Overflakkee is het 45ste team van de Ladies’ Circle dat in Nederland is opgericht. Inmiddels zijn dat er ruim zeventig met zo’n duizend leden. Ladies’ Circle 45 is opgericht in 1996, bestaat dit jaar 22 jaar en heeft momenteel vijftien leden. Andere activiteiten van de Ladies’ Circle op Flakkee zijn bijvoorbeeld het Pietenhuis, de Ladiesrun op de kop van het eiland en de charitymarch, een wandeling voor het goede doel.

Reacties