Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 1 oktober een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon, dit is inclusief koffie of thee.

Spreekuur Ketenzorg Dementie
Op dinsdagmiddag 2 oktober verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie van 14:00 tot 15:00 uur het spreekuur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met allerlei vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Krijg antwoord op deze en andere vragen tijdens het spreekuur.

Spreekuur Ketenzorg Dementie | dinsdag 2 oktober 2018 | 14:00 uur | toegang gratis

Filmhuis: Huisvrouwen bestaan niet
Woensdag 3 oktober de film ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ van regisseur Aniëlle Webster. Met onder andere Jim Bakkum, Jelka van Houten , Waldemar Torenstra en Fred van Leer. Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Meer informatie 

Herman Maas over vroeger en nu
Voor woensdag 3 oktober heeft de 55+ club in Ouddorp Herman Maas uitgenodigd voor een informatieve middag. Hij laat u mooie beelden zien over de natuur, foto’s van vroeger en activiteiten die op het eiland plaatsgevonden hebben. Hij gaat hierover graag met u in gesprek, dus het belooft een gezellige middag te worden.

De prijs van deze bijzondere bijeenkomst bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Filmvertoning
Woensdagavond 3 oktober wordt in de bibliotheek in Ouddorp (Raad- en Polderhuis) de verfilming van het boek “Vele hemels boven de zevende” van Griet op de Beeck vertoond.

Woensdag 3 oktober | Aanvang 19:30 uur | Bibliotheek Ouddorp, Raad- en Polderhuis | Raadhuisstraat 4 | Toegang €7,50 / Leden €5,-

Meer informatie 

Filmhuis: The Post
Donderdag 4 oktober in Filmhuis Middelharnis de film ‘The Post’ van regisseur Steven Spielberg met o.a. Meryl Streep en Tom Hanks.

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Meer informatie 

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert voor donderdag 4 oktober een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon 06 20 10 40 65.

Aanschuifkoor
Donderdag 4 oktober is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. Samen zingen maakt gelukkig! De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13:30 uur. Om 14:00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. De kelen moeten natuurlijk gesmeerd worden!

Donderdag 4 oktober | Tijd 14.00 tot 15.30 uur | Foyer van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 | Toegang gratis | Meer info: www.leerenbeleef.nl

Muziektheater
Op vrijdag 5 oktober speelt Maurice Mulderij, ook wel bekend als de Love Coach, zijn muziektheater voorstelling ‘De (on)zin van liefde’ in het Diekhuus.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis
vrijdag 5 oktober / 20.15 uur / € 18,00 (inclusief consumptie)
www.hetdiekhuus.nl

Meer informatie

Kindertheater
Op zaterdag 6 oktober speelt Kira Kool haar kindertheatervoorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ in de Rabobankzaal van het Diekhuus.

Duur: 35 minuten
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Spel: Joes of Kira Kool
Producent: Klein Amsterdam Producties
Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis / zaterdag 6 oktober / 14.00 uur / € 9,50 / kinderen tot 12 jaar € 7,50
www.diekhuus.nl

Meer informatie 

Kaartwedstrijd
Op zaterdag 6 oktober organiseert het Ouderenwerk van Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer.

In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Muziekcafé
Op zondag 7 oktober wordt er live muziek gespeeld door Watch Els! Het muziekcafé is in de foyer van het Diekhuus. Deze 5-koppige pop/ rock/funkband bestaat uit ervaren muzikanten die met veel enthousiasme en inzet spelen. Naast een aantal popbalads bestaat hun repertoire uit louter dansbare classics en rockhits uit de seventies tot heden. Nummers van Fleetwood Mac, Stevie Wonder, Golden Earring, Simple Minds, Chic, Santana, Wild cherry, Pink Floyd en vele anderen. Dit wordt gegarandeerd een feest van herkenning.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis / zondag 7 oktober / 15.00 uur / Foyer / € 9,00 / kindtarief € 4,50 / www.hetdiekhuus.nl

Reacties