Zien, doen en beleven tijdens Dam-X

Foto: PR DAM-X

Van 10 t/m 14 oktober 2018 vindt voor de vierde keer op rij DAM-X plaats. Hét watersportevent op de Brouwersdam dat in het teken staat van zien, doen en beleven!

Tijdens het DAM-X event strijden de professionele freestyle windsurfers (dames, heren & jeugd) om de Europese titel in de finale van het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen (European Freestyle Pro Tour). Dit jaar doen er maar liefst zes deelnemers uit de regio aan het EK onder wie Davy Scheffers, Tim Ruyssenaars, Tess van der Hulle, Margo Kurvink, Bodhi Kempen en Tigo Kort. Niet alleen de nationale, maar ook de internationale top komt wereldwijd overgevlogen om hier op de Brouwersdam aanwezig te zijn en de finale van het EK te varen! De kampioenschappen zijn van 10 t/m 14 oktober.

Voor bezoekers zijn er in het weekend allerlei toffe side-events zoals de DAM-X Slalom, waarbij iedereen een wedstrijd kan varen waarin fun en het opdoen van ervaring de belangrijkste punten zijn! Daarnaast is er een boardsports market waar diverse sport- en lifestyle merken hun allernieuwste producten showen.

Het hoogtepunt is het bijzondere Friday Night Event op vrijdag 12 oktober van 19.00 tot 23.00 uur! Bezoekers van het Friday Night Event kunnen genieten van spectaculaire shows op en rondom het water en deelnemen activiteiten voor het goede doel Fonds Gehandicaptensport!

Extra bij deze vierde editie van DAM-X is dat we op vrijdag tijdens het Friday Night Event een hardloop wedstrijd organiseren waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De Run By Night For Charity, dit is een 5km hardloop wedstrijd langs het Grevenlingenmeer. Een unieke locatie verlicht met sfeerverlichting maakt dit tot een bijzondere run!

Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en relaxte deuntjes van live muziek en de DJ. Het evenemententerrein wordt deze avond aangekleed met de mooiste lichtjes wat zal zorgen voor een visueel spektakel!

Al met al weer een mooi programma voor elke leeftijd en waarin top en breedtesport samen komen. Een prachtig event dat bijdraagt aan de seizoen verlenging aan de Brouwersdam.

Reacties