Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Rijbewijs keuring
Op maandag 10 september zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Oude-Tonge. Dit gebeurt allemaal bij het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of [email protected].
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op de website: https://75pluscbr.nl/.

In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR raden wij aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen. De keurend arts is dr. Alain Marlisa.

Sjoelen
Stichting ZIJN wil 12 september in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 starten met een sjoelclub. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom op woensdagmiddag om 14.00 uur. Per maand kost het € 5,50 incl. koffie of thee. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, telefoonnummer 0187-483366 of e-mail: [email protected]

Tabletcafé
Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem je tablet mee! Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Heb je een tip/vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep “Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta”.

Bibliotheekvestiging Middelharnis | Woensdag 12 september | 10.00-11:30 uur | toegang gratis

LEES OOK: Soggy B presenteert The Last Waltz in het Diekhuus

55+ Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 12 september een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 12 september is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ).

Roald Dahl dagen
Zaterdag 15 september worden er in de Bibliotheek in Middelharnis doorlopend films naar de boeken van Roald Dahl vertoond worden. Daarnaast staat het voorleesuurtje op woensdag 12 september geheel in het teken van een boek van Roald Dahl. Vier je het feestje met ons mee?

Middelharnis- Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Kerkepad 11
Voorlezen: woensdag 12 september | 14.00 uur | Toegang gratis
Film: zaterdag 15 september | tussen 10.00 en 15:45 uur | Toegang gratis |

Bingo O-G-O
Woensdag 12 september is er een BINGO VAN DE OUDERENVERENIGING de O-G-O. Om 13.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 9 rondes voor € 3.50. Daarnaast nog 9 extra prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1.00 per ronde. Daarna hebben we nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Start nieuw 55+ seizoen Ouddorp
Woensdag 12 september gaat de 55+ club weer van start in de Dorpstienden in Ouddorp. Van september tot en met mei zijn 55-plussers elke woensdagmiddag welkom, voor een kopje koffie, een praatje en koersbal. Elke week is er een activiteit zoals een maaltijd, een lezing of iets creatiefs.

De eerste middag van het seizoen begint met een toelichting op de activiteiten die er allemaal op de agenda staan, u kunt ook een overzicht van het hele seizoen meenemen. Hierna worden er beelden vertoond over cultuur en natuur op Goeree-Overflakkee, gemaakt door Gert Hoek. Toegang is gratis. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

Aanschuifkoor
Zingen maakt blij en samen zingen maakt nog veel blijer! Donderdag 13 september is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13:30 uur. Om 14:00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. De kelen moeten natuurlijk gesmeerd worden!

LEES OOK: Nieuw seizoen vol kunst-cursussen bij KCE 

Breicafé
Op donderdag 13 september is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Tabletcafé
Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem je tablet mee! Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep “Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta”.

Bibliotheekvestiging Oude-Tonge | Vrijdag 14 september | 10.00 uur – 11:30 uur | Gratis

Bingo
Op vrijdag 14 september start het nieuwe bingoseizoen in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Er worden deze avond 10 ronden gespeeld, plus een superronde aan het einde van de avond. Dat wordt dus een gezellige avond. Meedoen kan al voor € 7,- per boekje. De volgende bingoavonden zijn op 12 oktober, 9 november en 14 december.

Reacties