Nieuw KCE-seizoen van start

Foto: PR Stichting KCE

Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2018-2019 is uit. Hierin staat alle informatie over de KCE-activiteiten.

Er worden in totaal tien cursussen en lezingen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er twee worden afgesloten met een excursie. De docenten Frank Swagemakers, Imelda van der Linden en Hans van der Wulp zijn bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten.

Onderwerpen als Japanisme, Prerafaëlieten, Opera, Rembrandt, zelfportretten van vrouwen, zwarte farao’s en de literatuur uit onze Tachtigjarige Oorlog zijn een aantal van de thema’s van de cursussen. Een zeer gevarieerd aanbod voor elk wat wils.

Ook voor het aankomend seizoen worden er bustochten georganiseerd. Zo is er een excursie naar het Drents Museum waar we de tentoonstelling bezoeken over de periode waarin Zwarte Farao’s over het Egyptische rijk heersten. Een andere excursie gaat naar Den Haag. Daar bekijken we het wondere werk van Escher met daarin de dimensies en perspectieven die wel lijken op de onze, maar toch net even anders zijn. Ook staat dit jaar een opera voorstelling op het programma en mag een bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam met een Zaterdagmatinee concert niet ontbreken.

LEES OOK: Jaap Jongejan wint de Grote Prijs van Albert Heijn Ouddorp

Het programmaboekje zal ieder, die recent aan onze activiteiten heeft deelgenomen, in de brievenbus gevonden hebben. Anders is het af te halen bij de bibliotheken, bij het VVV, verenigingsgebouwen en een aantal campings. Uiteraard is het gehele aanbod ook te bekijken op de nieuwe website: www.kcego.nl.

Reacties