Tijd voor The Last Waltz met Soggy B

Foto: PR Soggy B

De naam ‘The Last Waltz’ klinkt misschien als het einde van een tijdperk, maar voor de Flakkeese band Soggy B is niets minder waar. “Het is een geweldige concertdocumentaire waaraan we een ode gaan brengen in het Diekhuus,” legt Jory Martens uit, hij drumt, zingt en speelt gitaar bij Soggy B.

Door Sam Fish

‘The Last Waltz’ is een film van het laatste concert van The Band. “Er kwamen bij dat optreden enorm veel grootheden langs om hun eer te bewijzen aan The Band,” zegt Nel Klerk, eveneens gitarist bij Soggy B. “Denk bijvoorbeeld aan Ringo Star, Neil Diamond, Eric Clapton, Bob Dylan, echte grootheden. En ons concert in het Diekhuus is een eerbetoon aan dat laatste concert van The Band.”

Inmiddels is de hele band gek van de concert-docu en bedacht Jory dat het wel leuk zou zijn om iets speciaals te doen voor het jaarlijkse optreden in Diekhuus; “We wilden eens iets anders dan het gebruikelijke optreden dat we altijd doen en ik dacht ‘waarom ook niet’ en stelde het voor aan de rest. Een deel van de nummers van The Last Waltz zitten al in ons repertoire en dan is de stap naar het volledige concert niet eens zo heel groot.”

Flakkeese Vrienden
In plaats van de wereldberoemde artiesten die The Band met zich mee had bij The Last Waltz, heeft Soggy B voor een wat meer lokale line-up gezorgd. “We willen nog niet te veel verklappen, want mensen moeten ook nog wel een beetje verrast worden,” zegt Jory. “Wat we wel willen delen is dat Bianca van Way Beyond langs komt voor een gastoptreden, net als Arno en Julia van Buckle Up en Bas Broeders uit de band Gors.”

“Ons eigen team hebben we ook iets uitgebreid voor deze avond,” verklapt Nel. “Dirk Wagner van Watch Els heeft zich speciaal voor dit optreden bij ons aangesloten. Dat kan dus alleen maar een geweldige avond worden.”

LEES OOK: Nieuwe expositie in ’t Blaeuwe Huus

Save the date
Het speciale concert vindt plaats op zaterdag 13 oktober in de Foyer van het Diekhuus. “Ik vind het altijd wel leuk als mensen tijdens een concert een biertje kunnen halen of gewoon lekker aan de bar kunnen hangen zonder iets te hoeven missen,” zegt Jory. “Daarom is het zo fijn dat we dit in de Foyer kunnen doen. Het heeft ook een heerlijke sfeer. Dus de ruimte en de muziek gaan gewoon zorgen voor een super avond die je echt niet wilt missen!”

De deuren openen rond 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Diekhuus of aan de deur op de avond zelf, mits het niet is uitverkocht.

Reacties