Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelmiddag
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 juni a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Zen in het Zand
Er is elke maand een Zen in het Zand-wandeling. De eerste is op dinsdag 29 mei. De andere data zijn 26 juni28 juli en 28 augustus. We vertrekken om 19.30 precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang zijn we daar steeds weer terug.

Graag uw eigen zitkussen of –bankje meenemen. Heeft u dit niet, laat het weten: er zijn er een aantal beschikbaar. Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: tel. 641344. Maximum aantal deelnemers per avond: 15. Deelname is gratis. Meer informatie op www.zenopflakkee.nl.

Peuterochtend
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Tijdens deze peuterochtenden staat voorleesplezier centraal. Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar. Zo leg je een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Dinsdag 26 juni | Bibliotheek Middelharnis | Kerkepad 11 | 09.30 uur tot 11.00 uur
Woensdag 27 juni | Bibliotheek Ouddorp | Raadhuisstraat | 09.30 uur tot 11.00 uur
Donderdag 28 juni | Bibliotheek Oude Tonge | ’t Getij 3 | 09.30 uur tot 11.00 uur

Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom. De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van de Bibliotheek of via de website www.leerenbeleef.nl. Vol=vol!

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 27 juni een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

LEES OOK: Zomerstop voor Let’s GO AUT!, in september weer verder

Breicafé
Woensdag 27 juni a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397.

Wandelgroep
Op donderdag 28 juni start er in Dirksland om 19.00 uur een nieuwe wandelgroep voor iedereen die van wandelen houdt. Dit is iedere donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

Er wordt vertrokken vanaf Fysiotherapie van den Berg aan de Vroonweg 10 in Dirksland. Deelname is gratis. De wandelgroep is een samenwerking van Fysiotherapie van den Berg, Stichting ZIJN, huisartsenpraktijk H.C. Graafland, huisartsenpraktijk A. Baelde, huisartsenpraktijk J.A. Kooij en BENU Apotheek Dirksland. Meer informatie over deze wandelgroep kunt u krijgen bij: (0187) 20 30 40 (fysio van den Berg) of (0187) 48 33 66 (Stichting ZIJN). Ook kunt u uw vragen stellen via [email protected] of [email protected]

Voor wandelaars die minimaal 5 km kunnen wandelen is het tevens mogelijk om aan te sluiten bij de bestaande wandelgroep van de Reginahof in Dirksland. Iedere woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Afsluiting 55+ seizoen
Op donderdag 28 juni a.s. wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Deze gezellige avond vindt plaats in de Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Vanaf 16.30 uur, kosten € 5,00. Graag opgeven voor vrijdag 22 juni a.s. bij Janny Berkhof. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Oude-Tonge vindt plaats op vrijdagochtend 29 juni 2018.

Let op: de Tabletcafé’s in Oude-Tonge vinden voortaan in de ochtend plaats, tussen 10 en 11.30 uur.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Tip: neem je tablet mee!

Bibliotheekvestiging Oude-Tonge | Vrijdag 29 juni| 10.00-11:30 uur | toegang gratis

Duik! In Stad
We kunnen niet wachten om iedereen te laten zien, hoe superleuk het zaterdag 30 juni in Stad wordt. Er is van alles te doen op het water, wat dacht je van een mega blob kussen, suppen, rondrennen in een aqua bubble, je kunt zelfs tokkelen bij de sluis!

Heb je watervrees, geeft niets, ook dan is er genoeg te zien en beleven. Struinen langs de kraampjes, wat lekkers halen bij een van de foodtrucks of gewoon lekker genieten van het uitzicht vanaf het terras.

Om 20.00 uur zijn alle ogen gericht op de podiumwagen. Daar staat Eclips, een stevige coverband met alle bekende hits in hun repertoire.

Heerlijk om bij (na) te genieten met een hapje in de ene en drankje in de andere hand. DJ Jeroen de Boed zorgt dat het feestje doorgaat tot in de late uurtjes. Aan jou de keus of je lekker los gaat op de beats of vanaf het terras uitkijkt over een verlichte haven.

Meer informatie 

Kinderwaterspeeldag
Ook dit jaar organiseert Stichting Hart van Goeree Overflakkee (HVGO) in samenwerking met Watersportvereniging Flacquee een spetterende kinderwaterspeeldag rond en in de haven van Middelharnis.

Er zullen weer diverse attracties opgesteld worden langs de haven, maar ook in de haven zal er genoeg te doen zijn. Denk aan suppen, kajakken en rollen over het water in een waterrol. Rond de haven staan verschillende springkussens, een hindernisbaan, een mega zandbak en je kunt je laten schminken. Ouders kunnen aan de haven genieten van hun spelende kinderen onder het genot van een hapje en drankje

Kortom: genoeg te doen voor jong en oud! De kinderwaterspeeldag is op 30 juni tussen 11.00 en 16.00 uur, haven Middelharnis. Entree is € 3,- per kind. Meer informatie: www.hartvangoereeoverflakkee.nl

LEES OOK: Op pad met het Streekmuseum en de RTM

Benefietconcert voor Calando
Zaterdagmiddag 30 juni geeft COV Laudando een concert in de Hervormde Kerk van Dirksland ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Hospice Calando.

De medewerkers en vrijwilligers van het Hospice verlenen met veel betrokkenheid palliatieve zorg en het is heel bijzonder dat deze mensen dit werk met zoveel liefde en betrokkenheid doen. COV Laudando weet zich al jaren verwant aan Calando, doordat ze verschillende keren heeft meegewerkt aan lustrumconcerten en een muzikale bijdrage levert aan de jaarlijkse herdenkingsdiensten van Calando. Vandaar dat dit concert in het teken staat van het jubileum van Calando en het afscheid van directeur Janneke Koningswoud.

Het koor wordt op het orgel begeleid door de fantastische organist Wim Diepenhorst. Hij zal daarnaast ook enkele orgelwerken laten horen. De sprankelende en heldere sopraan Marlotte van ’t Hoff verzorgt de sopraansoli in verschillende werken. Al met al een prachtig programma dat op zaterdagmiddag gratis te beluisteren is! Na afloop is er een collecte bij de uitgang die uiteraard bestemd is voor Hospice Calando. Sponsoren van dit concert zijn o.a. Abbo Advocaten, WEA, Bouwcenter Esselink, Vrienden van Huib Roskam en de Stichting Paul van Hessenfonds en verder nog andere sponsoren. Door deze bijdragen kan de volledige opbrengst van de collecte direct ten goede komen aan Calando. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ruim een uur. Jong en oud is van harte welkom op dit bijzondere concert!

Reacties