Op pad met het Streekmuseum

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

De dagtochten die de RTM en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in 2017 hebben georganiseerd waren een groot succes. Besloten is deze tochten te herhalen en wel op de donderdagen 12, 19 en 26 juli en 2 augustus.

De trams van de RTM waren op zowel Goeree-Overflakkee als in de Hoeksche Waard tot in de jaren 50 van de vorige eeuw vertrouwde middelen van transport voor zowel personen als goederen.

Ervaar zelf hoe men “boemelde” over de eilanden… En ontdek het leuke Streekmuseum in Sommelsdijk in het mooiste straatje van Goeree-Overflakkee en laat u meevoeren in grootmoederstijd.

Programma
Een museumbus van de RTM rijdt vanaf Heinenoord busstation, Heinenoord dorp, Numansdorp A29, Schaapsweg Den Bommel en Oude-Tonge busstation naar het Streekmuseum in Sommelsdijk.
In het museum is een ontvangst door dames in Flakkeese klederdracht met koffie en “grootmoeders appeltaart”. Na een uitgebreide en interessante rondleiding gaat u lunchen in de nabijgelegen “De Doele”, een prachtig pand uit de 18 e eeuw. ’s-Middags is er een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp met een retourrit naar Port Zelande in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM.

LEES OOK: Vlaggetjesdag in Stellendam!

Zin om mee te gaan? De kosten bedragen slechts € 44,00 per persoon. Reserveren en nadere informatie: www.streekmuseum.nl/RTM of bel naar 06-20082503

Reacties