De Staver wordt weer een coronavaccinatielocatie

nov 07 2023, 11:09 Corona-virus
whatsapp image 2021 03 15 at 103657
De GGD Rotterdam-Rijnmond maakt van recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk weer een coronavaccinatielocatie.
Deze locatie is beperkt open en je kunt er alleen op afspraak terecht. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen een afspraak maken voor een prik. Met de prik wordt de bescherming tegen corona weer op peil gebracht en wordt ziekenhuisopname of overlijden zoveel mogelijk voorkomen.
Vanaf 9 november kun je een afspraak maken voor een prik in de Staver. Dat kan via de website www.planjeprik.nl of bel met 010-443 80 31.

Prikdagen

Er zijn vier prikdagen ingepland voor de Staver in Sommelsdijk. Dat zijn woensdag 22 november, donderdag 23 november, donderdag 30 november en vrijdag 1 december. Alle dagen kun je van 9.00 tot 16.00 uur een prik inplannen.
De najaarscampagne voor de prik is vrij kort. Om de hele regio in deze periode te bedienen is de GGD genoodzaakt om het personeel en de locaties efficiënt in te zetten. Daarom is de priklocatie slechts vier dagen geopend. Maar ook rondom het eiland kun je terecht voor een prik, denk aan bijvoorbeeld Bruinisse en Hellevoetsluis.

Voor wie?

De coronaprik is voor mensen van 60 jaar en ouder. Je ontvangt hiervoor een uitnodigingsbrief van het RIVM omdat je door je leeftijd meer kans hebt om ernstig ziek te worden door corona. Maar ook mensen tussen de 18 en 60 jaar die elk jaar een griepprik krijgen mogen de coronaprik halen. Van half oktober tot eind december kunnen zij terecht bij de GGD. Zij krijgen geen uitnodiging van het RIVM, maar kunnen wel een afspraak maken.
Iedereen die in een medische hoog-risico-groep zit, mag ook de prik gaan halen. Denk aan mensen met een afweerstoornis. Zij kunnen sinds half oktober zelf een afspraak maken via www.planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070. En dat geldt ook voor zwangere vrouwen.
Ben je zorgmedewerker? Dan kun je ook een prik gaan halen, ook deze mensen krijgen geen uitnodiging vanuit het RIVM. Ook zij kunnen terecht op de eerder genoemde website en beide telefoonnummers.
Je kunt ook een coronaprik halen als bijvoorbeeld 1 van je gezinsleden binnen de risicogroep valt, om je beter te beschermen voor hen. Je kunt daarvoor ook een afspraak maken bij de GGD-vaccinatielocatie.

Van buiten het eiland

Woon je niet op Goeree-Overflakkee, maar is het voor jou makkelijker om je hier te laten vaccineren? Dan is dat geen enkel probleem. Bij het inplannen van je prik, word je naar de dichtstbijzijnde priklocatie gestuurd. Krijg je de Staver niet als optie? Maak dan telefonisch een afspraak en geef aan dat je graag hier geprikt wilt worden.