Boom geplant ter ere van 10-jarige gemeente

nov 07 2023, 13:21 Gemeente
dsc 0023 50
De gemeente Goeree-Overflakkee bestaat dit jaar 10 jaar. En om dat te vieren is op maandag 6 november een boom geplant.
Door Sam Fish
Het originele idee was om de boom te planten na afloop van de jubileumlunch op donderdag 2 november. Dan zouden er gezellig veel mensen aanwezig zijn om het mee te maken. Maar helaas, de storm gooide roet in het eten. Niet alleen was het onverstandig om met al die wind een boom te planten, de buitendienst had het ook veel te druk met andere stormschade. En dus werd dit deel van het feestje verplaatst naar maandag 6 november.
Speciaal voor de gelegenheid was mevrouw Maria Scholtz terug gekomen naar DOK16 op het Hernesseroord. Als oudste mee-etende inwoner van het eiland was het aan haar de eer om de boom te planten. En dat heeft ze nu gedaan, samen met burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman en twee cliënten van Hernesseroord.

Tin versus Amber

Een 10-jarig jubileum wordt uitgedrukt met tin. Het jubileum van de gemeente is dus een tinnen jubileum. Maar een tinnenboom werkt toch niet helemaal zoals het hoort. Daarom koos de gemeente voor een Amberboom. “Dit is de meest geschikte boom om te planten in deze tijd van het jaar,” laat de burgemeester. “Dat is mij in ieder geval verteld door de heren van de buitendienst en zij hebben er meer verstand van dan ik. Deze boom geeft prachtige kleuren en dat past bij onze veelkleurige gemeente. Hij kan ook heel groot worden en dat houdt hopelijk in dat we nog lang kunnen genieten van deze boom.”

Jubileumlunch

De jubileumlunch op donderdag 2 november vond plaats in het restaurant van DOK16 op Hernesseroord. Daar werden tien inwoners van het eiland ontvangen die zijn voorgedragen door andere inwoners. Ook mochten tien werknemers van de gemeente mee-eten die zijn voorgedragen door hun collega’s. Daarnaast schoven ook tien raadsleden aan en was het college aanwezig.
dsc 0013 50