Coronavirus is terug op het niveau van 2020

jun 23 2023, 17:13 Corona-virus
coronavirus 4914028 1920
Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt, is gezakt tot 49. Daarmee komt de totale bezetting onder de 50 uit.
Dat is voor het eerst sinds 2 maart 2020, toen het coronavirus net in Nederland was opgedoken. Volgens de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) hadden de afgelopen dag achttien mensen zulke ernstige coronaklachten dat ze daarom werden opgenomen. Hun klachten waren relatief mild; zij kwamen op de verpleegafdeling terecht. Voor de tweede dag op rij, en voor de zesde keer deze maand, belandde niemand op een intensive care.
In de afgelopen maanden is de bezetting snel gedaald. Het coronavirus maakt volgens de overheid deel uit van het dagelijks leven, het is zogezegd endemisch geworden. Maar dit betekent niet dat het virus weg is. Mensen kunnen nog steeds besmet raken en besmette mensen kunnen nog steeds in het ziekenhuis belanden door toedoen van het virus. Dat gebeurt wel steeds minder vaak. Gemiddeld zijn er minder dan twintig nieuwe opnames per dag.