RIVM meldt vandaag slechts 21 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het coronadashboard is weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van zondag 3 april.

Door Sam Fish 

Het RIVM meldt voor heel Nederland vandaag 12.387 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 4549 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 22.372 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 7 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Een mooi laag getal vandaag op het eiland. Het RIVM meldt namelijk slechts 21 nieuwe besmettingen sinds gisteren. Dat zijn er 45 minder dan gisteren. Uiteraard moeten we er wel rekening mee houden dat de teststraat in Middelharnis deze week is gesloten. Deze opent woensdag pas weer in Stellendam. Dat betekent dat minder mensen zich laten testen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 62 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

Stoppen met melden

Gisteren liet het kabinet weten dat er vanaf 11 april geen GGD-test meer nodig is na een positieve zelftest. Het kabinet wil vertrouwen op de zelftests en hopen dat mensen thuisblijven met klachten, ook met een negatieve test. Doordat er dus niet meer getest hoeft te worden bij de GGD zullen de dagelijkse cijfers snel dalen.

Wij zijn niet naïef. De cijfers waren nooit 100 procent waterdicht, lang niet iedereen liet zich bij de GGD testen ter controle van een zelftest. Maar de cijfers gaven wel een goed beeld van de situatie. Dat is nu niet meer het geval. En dus hebben wij besloten om te stoppen met het delen van de dagelijkse cijfers.

We nemen de weekcijfers van dinsdag 5 april nog mee en daarna stoppen we ermee. Wel nemen we voorlopig de coronacijfers nog mee in ons dagelijkse goedemorgen-bericht. Mensen die dus behoefte hebben aan de dagelijkse cijfers, kunnen deze altijd nog daar vinden.

Cookieinstellingen