RIVM meldt voor vandaag 98 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 23 januari.

Door Sam Fish 

En zoals inmiddels redelijk standaard is geworden, beginnen we dit bericht met een melding van het RIVM. Zij schrijven het volgende: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen. Dit bericht staat inmiddels al een aantal dagen op het dashboard.

Landelijk is er vandaag weer een recordaantal aan nieuwe besmettingen. Sinds gisteren zijn er 65.393 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 19.174 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 45.867 besmettingen per dag. Volgens het dashboard is er sinds gisteren slechts één persoon overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is een geweldige daling te zien. Dat kon ook bijna niet anders met de cijfers van gisteren. Toen werden er in 24 uur tijd 447 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Vandaag zijn dat er 349 minder, namelijk 98 in één dag tijd. Dat zijn er nog steeds een hoop, maar al een stuk minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 135 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer netjes onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Volgens het LCPS liggen er op dit moment 1093 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 10 meer dan gisteren. Van hen liggen 275 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 12 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 818 mensen, dat zijn er 22 meer dan gisteren.
Cookieinstellingen