Gigantische stijging in eilandelijk coronacijfers

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 22 januari.

Door Sam Fish 

Maar we beginnen, net als de afgelopen dagen, weer met een bericht van het RIVM. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen. Dit is hetzelfde bericht wat gisteren op de pagina stond.

Landelijk zijn er vandaag 46.219 besmettingen gemeld. Dat zijn er 11.330 minder dan gisteren. Toen werden er bijna 58.000 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 41.711 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 11 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die daling niet te zien. In tegendeel, op het eiland is vandaag een gigantische stijging. Zo groot zelfs dat we hopen dat het een tikfout is vanuit het RIVM. Sinds gisteren zijn er namelijk 447 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 381 meer dan gisteren. Het vorige dagrecord stond op 154 besmettingen in 24 uur tijd, dat is hiermee verpletterd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 139 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1083 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 25 minder dan gisteren. Van hen liggen 287 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er net zoveel als gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 796 mensen. Dat zijn er 25 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen