Nieuw record met 107 besmettingen in 24 uur tijd

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 13 januari.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er sinds gisteren 33.436 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 1287 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat inmiddels op 31.117 besmettingen per dag. En volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 13 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die stijging ook te zien. Hier hebben we dan ook een recordhoogte bereikt als het gaat om de dagelijkse cijfers. Op 6 december werd dat record gevestigd met 94 besmettingen in 24 uur tijd. Vandaag zijn er in 24 uur tijd 107 nieuwe besmettingen geregistreerd op het eiland. En dat is dus een nieuw record. Het zijn er ook 32 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 66 besmettingen per dag.

Ondanks de hoge cijfers van vandaag geeft het RIVM aan te kampen met een storing. Op het dashboard wordt het volgende bericht gedeeld: Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen niet volledig doorgekomen naar het RIVM. De cijfers omtrent de meldingen die vandaag worden weergegeven zijn daarom een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen. Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1363 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 72 minder dan gisteren. Van hen liggen 361 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (358) en Duitsland (3). Dat zijn er 17 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 1002 mensen, dat zijn er 55 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen