RIVM meldt vandaag 50 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 8 januari.

Door Sam Fish 

Er is een flinke daling te zien in de landelijke cijfers. Dat komt natuurlijk doordat er gisteren heel veel nameldingen bijzaten van de dag daarvoor. Er was toen een datastoring waardoor niet alles binnenkwam. Vandaag zijn er 28.003 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 6951 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 23.245 besmettingen per dag. Daar zitten we ondanks de enorme daling nog wel flink boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook weer een daling te zien. Ook hier hadden we te maken met veel nameldingen door de storing. Zo kwamen er gisteren 92 nieuwe besmettingen bij, vandaag zijn dat er 50. Dat zijn er dus 42 minder. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 48 besmettingen per dag. Daar zitten we dus niet heel ver meer boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gegeven. Zij melden dat er op dit moment 1490 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 36 minder dan gisteren. Van hen liggen 414 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (405) en Duitsland (9). Dat zijn er 5 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 1076 mensen. Dat zijn er 31 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen