RIVM meldt 92 nieuwe besmettingen op het eiland

Het coronadashboard is door het RIVM aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 7 januari.

Door Sam Fish 

En net als gisteren beginnen we het bericht vandaag met een disclaimer. Gisteren was er namelijk een storing bij het RIVM. Daardoor waren niet alle meldingen binnengekomen. Op het dashboard staat het volgende bericht: De technische storing in de datastroom van gisteren is opgelost. Deze storing heeft als gevolg dat de cijfers van vandaag nameldingen bevatten, hierdoor valt het aantal meldingen van vandaag hoger uit.

De landelijke cijfers hebben vandaag, door de storing van gisteren, een recordhoogte behaald. Sinds gisteren zijn er namelijk bijna 35.000 nieuwe besmettingen gemeld! Om precies te zijn gaat het om 34.954 besmettingen in 24 uur tijd. Door de storing zitten daar ook nog meldingen bij van een dag eerder. We gaan daarom het bekende rekensommetje erbij pakken. Gisteren werden er 24.700 besmettingen gemeld, plus die 34.954 van vandaag is totaal 59.654 besmettingen in twee dagen. Dat delen we door twee en dan komen we op 29.827 besmettingen per dag. Dat is nog steeds erg veel, maar al een stuk minder heftig.

Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 21.487 besmettingen per dag. En volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 24 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een flinke stijging te zien, maar geen nieuw record. Toch scheelt het niet veel. Sinds gisteren zijn er 92 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Daar tellen we de 29 van gisteren bij op en dan komen we op 121 besmettingen in 2 dagen. Dat delen we door twee en dat betekent 61 besmettingen per dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 47 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook haar dagelijkse update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1526 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 25 minder dan gisteren. Van hen liggen 419 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (409) en Duitsland (10). Dat zijn er 10 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1107 mensen, dat zijn er 15 minder dan gisteren.

CuraMare 

En ook zorgorganisatie heeft een update gedeeld. De laatste coronakaart die ze deelden was van 24 december. De onderstaande cijfers zijn dus van ongeveer twee weken. Zo zijn er sinds 24 december helaas 3 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis overleden. Gelukkig zijn er ook 24 mensen genezen verklaard in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er nog 9 coronapatiënten in Dirksland. Dat zijn er 8 minder dan op de vorige kaart.

Binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is ook de laatste besmette bewoner weer genezen verklaard. Daar is het dus weer coronavrij. En dat geldt ook voor de Bestenwaerd in Dirksland. Ook daar is de laatste besmette bewoner weer beter. In de Vliedberg in Ouddorp zijn twee bewoners weer beter geworden. En ook daar is geen corona meer aanwezig.

In de thuiszorg zijn nog twee cliënten besmet met het virus. Daar is niets veranderd sinds de kerst. En op de afdeling tijdelijke opname zijn twee patiënten genezen verklaard én zijn er helaas weer twee besmettingen bijgekomen.

curamare coronakaart 7 januari

Cookieinstellingen