RIVM meldt vandaag 20 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met de dagelijkse gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 3 januari.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er in de laatste 24 uur tijd 14.623 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er bijna 3000 minder dan gisteren het geval was! Toen kwamen er in één dag 17.531 besmettingen bij. En met deze daling zitten we ineens weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 14.880 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 14 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is vandaag ook een hele mooie daling te zien. Sinds gisteren zijn er 20 nieuwe besmettingen gemeld. En dat zijn er maar liefst 27 minder dan 24 uur geleden! En daarmee zitten we ook op het eiland weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 37 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1743 coronapatiënten in het ziekenhuis. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 68 meer dan gisteren. Van hen liggen 488 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (475) en Duitsland (13). Dat zijn er 13 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1255 mensen. Dat zijn er 55 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen