Goed nieuws! De scholen gaan weer beginnen!

Foto: Sam Fish

De scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaan na de kerstvakantie weer open voor alle leerlingen. Dat heeft demissionair onderwijsminister Arie Slob bekend gemaakt.

Dit betekent dat de scholen vanaf maandag 10 januari weer leerlingen mogen ontvangen. Slob laat weten dat het OMT vindt dat de openstelling van het primair en voortgezet onderwijs verantwoord is. Ook de buitenschoolse opvang gaat vanaf volgende week weer open. Wel zullen er veiligheidsmaatregelen blijven gelden tegen het coronavirus. Denk hierbij aan preventief testen. En dat moet serieus worden aangepakt, zeker vanaf groep 6. Slob wil dat leerlingen vanaf groep 6 zich twee keer per week testen op het virus.

Hoger onderwijs blijft dicht

Helaas gaat niet ál het onderwijs weer open op 10 januari. Het mbo en het hoger onderwijs blijven voorlopig nog dicht. Ook de universiteiten mogen voorlopig nog geen studenten ontvangen. Dit heeft er alles mee te maken dat de besmettingsgraad onder jongere kinderen is afgenomen. Juist bij de oudere jongeren is dat nog niet het geval. En dus moeten de leerlingen van alles na het middelbaar onderwijs nog online hun lessen volgen. Op 14 januari wordt er opnieuw naar de situatie gekeken.

Cookieinstellingen