RIVM meldt vandaag 47 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 2 januari.

Door Sam Fish 

Op landelijk niveau is er een aardige stijging te zien. Sinds gisteren zijn er namelijk voor heel Nederland 17.531 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er1864 meer dan gisteren. Met die stijging zitten we ook weer ruim boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 14.436 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 6 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is helaas ook een stijging te zien. In 24 uur tijd zijn er 47 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat waren er gisteren nog 7 minder, namelijk 40. We zitten met deze stijging 10 besmettingen boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 37 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1675 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 15 meer dan gisteren. Van hen liggen 475 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (462) en Duitsland (13). Dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1200 mensen, dat zijn er 12 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen