Goeree-Overflakkee knallend en vlammend het jaar uit

Foto: Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay

Had iemand het over een vuurwerkverbod? Nou, niet op Goeree-Overflakkee hoor. Het eiland heeft afscheid genomen van 2021 met veel bombarie.

Door Sam Fish 

Prachtige vuurpijlen, luidruchtige bommen en veel brandjes op straat. Dat somt wel een beetje de jaarwisseling op van 2021/2022. Zoals gezegd was van een vuurwerkverbod niets te merken. Dat was niet onverwacht, er werd immers al weken van te voren vuurwerk afgestoken op het eiland. Maar dat was niet alles. Er waren wat kleine opstootjes waarbij de ME aanwezig moest zijn. En er waren wat meldingen die niet direct iets met de jaarwisseling te maken hadden.

Er is ook weer een hoop vernield en de gemeente zal er een hele klus aan hebben om alles weer op te knappen. Prullenbakken, verkeersborden, wegversmallingen, het moet allemaal vervangen worden.

Nieuwjaarstoespraak 

Het is niet mogelijk om elkaar echt te ontmoeten voor een nieuwjaarsborrel. De gemeente doet het daarom wederom via een digitale weg en wel op donderdag 6 januari. Vanaf 19.30 uur kun je op de website van de gemeente meekijken naar de toespraak van de burgemeester. Daarin wordt, zoals andere jaren, waarschijnlijk ook teruggekeken naar afgelopen nacht. Ze blik in ieder geval terug op 2021 en ze kijkt vooruit naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

De trots op Goeree-Overflakkee komt duidelijk terug in deze nieuwjaarstoespraak. Dat is onder andere doordat een kleurboek met Flakkeese platen van het Streekmuseum een rol heeft. De gemeente geeft hiervan tien exemplaren weg. Wil je ook kans maken? Kijk dan de toespraak, noteer welke kleurplaten in beeld worden gebracht en mail dit naar [email protected] Zet in de mail je naam, adres en telefoonnummer en stuur deze voor vrijdag 14 januari 9.00 uur. Uit de goede inzenders kiest de gemeente tien prijswinnaars.

De beste wensen

Namens de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wensen wij iedereen op Goeree-Overflakkee, en daarbuiten, de allerbeste wensen voor 2022. Veel slechter dan het afgelopen jaar zal het niet worden, al zeiden we dat vorig jaar ook al. En we weten allemaal hoe dat heeft uitgepakt. Het kan ook niet allemaal in één keer voorbij zijn. Blijf veilig, maak er wat moois van met en voor elkaar. En dat 2022 maar veel mooie en memorabele momenten mag opleveren.

Cookieinstellingen