RIVM meldt vandaag 54 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 4 december.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 22.723 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1.111 meer dan gisteren, toen werden er namelijk 21.612 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 21.666 besmettingen per dag, daar zitten we dus nog boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 56 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is de stijging ook te zien. Hier worden voor vandaag 54 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 31 meer dan gisteren, toen waren het er slechts 23 in één dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 49 besmettingen per dag. Ook wij zitten dus boven dat gemiddelde vandaag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gemeld. Volgens hen liggen er op dit moment 2685 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 57 minder dan gisteren. Van hen liggen 612 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 5 minder dan gisteren. Wel liggen er op dit moment 15 Nederlanders op een ic in Duitsland. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 2073 mensen. DAt zijn er 52 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen