RIVM meldt vandaag 69 nieuwe besmettingen op GO

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 2 december.

Door Sam Fish 

Laten we beginnen met een update over de storing. Het RIVM meldt het volgende: Door een storing was dit getal eerder niet compleet. De storing is opgelost. De cijfers die eerder ontbraken, tellen nu mee. Daardoor valt dit getal hoger uit.

Zo zijn er voor vandaag 23.142 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat zijn er 4554 meer dan gisteren, dat komt natuurlijk door die storing van gisteren. Eigenlijk zou je deze twee dagen dus bij elkaar op moeten tellen. Dan kom je uit op 41.730 besmettingen, gedeeld door 2 is 20.865 besmettingen per dag. Dat ligt al dichter bij het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 21.543 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er vandaag 65 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee worden er vandaag 69 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 12 meer dan gisteren, toen werden er 57 besmettingen gemeld op het eiland. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 51 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2825 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 47 meer dan gisteren. Van hen liggen 617 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 20 meer dan gisteren. Van die 617 patiënten zijn er 12 overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland. op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2208 personen en dat zijn er 27 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen