RIVM meldt vandaag 58 nieuwe besmettingen op GO

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 25 november.

Door Sam Fish 

Landelijk zijn er vandaag 22.274 nieuwe besmettingen bijgekomen volgens het RIVM. Dat zijn er 1515 minder dan gisteren. Toen werden er nog bijna 24.000 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het landelijk gemiddelde staat voor vandaag op 22.218 besmettingen per dag. Daar komen we dus steeds dichter bij in de buurt. Het doel is natuurlijk om onder het gemiddelde uit te blijven komen. Volgens het coronadashboard zijn er vandaag 61 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is helaas weer een stijging te zien. In 24 uur tijd zijn hier maar liefst 58 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 12 meer dan gisteren, toen werden er 46 besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 47 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ruim boven.

LCPS 

Op dit moment liggen er 2545 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding op haar website. Gisteren lagen er 10 mensen minder in het ziekenhuis. Van al die patiënten liggen er 530 op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 25 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 2015 mensen met het virus. Dat zijn er 15 minder dan gisteren.

CuraMare 

De laatste weken publiceert zorgorganisatie CuraMare op vrijdag een nieuwe coronakaart. Volgens die trend zou dat morgen dus weer gebeuren. We kijken daarom even naar de kaart van vorige week vrijdag. Daarop is te zien dat er op dat moment 13 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen. In woonzorglocaties Nieuw Rijssenburgh in Sommelsdijk en De Vliedberg in Ouddorp waren op dat moment op beide locaties nog één bewoner besmet met het virus. In de thuiszorg zijn nog twee cliënten ziek. En ook op de afdeling tijdelijke opname zijn nog twee besmettingen te vinden.

curamare coronakaart 19 november