RIVM meldt vandaag 48 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 19 november.

Door Sam Fish 

De storing van de afgelopen week lijkt nu echt helemaal verholpen. De cijfers zijn vandaag lager dan gisteren en er staat geen disclaimer meer op het dashboard. Daarmee lijkt het erop dat de meldingen nu weer volledig rechtgetrokken zijn.

Zo zijn er voor heel Nederland vandaag 21.099 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er maar liefst 2581 minder dan gisteren. En daarmee komen we weer iets dichterbij het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 18.688 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 39 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is de daling vandaag ook te zien. Hier zijn sinds gisteren 48 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 3 minder dan gisteren, toen kwamen er 51 nieuwe besmettingen bij. We zitten wel nog ruim boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 39 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2147 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 37 meer dan gisteren. Van hen liggen 428 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 15 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 1719 mensen, dat zijn er 22 meer dan gisteren.