RIVM meldt vandaag maar liefst 72 besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 17 november.

Door Sam Fish 

We beginnen de cijfers van vandaag met een disclaimer van het RIVM. Zij schrijven namelijk het volgende: De storing van afgelopen dagen is gedeeltelijk opgelost. Deze storing heeft als gevolg dat de cijfers van vandaag nameldingen bevat, hierdoor valt het aantal meldingen van vandaag hoger uit. Dat zal ook de komende dagen het geval zijn.

Voor vandaag meldt het RIVM 20.829 nieuwe besmettingen voor heel Nederland. Dat is wederom een nieuw record als het gaat om het aantal besmettingen dat in 24 uur gemeld wordt. Het zijn er ook 577 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 16.935 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren ook 44 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook te spreken van een nieuw record. Vorige week kwam dat record op 58 besmettingen te staan in 24 uur tijd. Daar gaan we vandaag nog verder overheen. Het RIVM meldt namelijk 72 nieuwe besmettingen sinds gisteren. Dat zijn er maar liefst 31 meer dan gisteren, toen werden er 41 gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 37 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2077 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er slechts 6 meer dan gisteren. Maar er is een hoop veranderd. Op de intensive care-afdelingen liggen nu namelijk 402 patiënten. Dat zijn er 17 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen 1675 mensen. Dat zijn er 11 minder dan gisteren het geval was.