Heel Goeree-Overflakkee gaat weer lekker bakken!

Foto: Pixabay; Sabinevanerp

Al jaren organiseert Adviesgroep De Vogel de actie ‘Heel Goeree-Overflakkee Bakt’. En ook dit jaar kun je je weer in te schrijven om een lekkere appeltaart te maken.

Door Sam Fish

Door het bakken van een verse appeltaart bezorg je een oudere op het eiland een lekkere verrassing. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor iemand speciaal te bakken. Als er bijvoorbeeld iemand in jouw kring zit die wel een lekkere verrassing kan gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook!

Veel bakkers maken licht werk

Vorig jaar meldden 360 thuisbakkers zich aan voor de actie. Daarmee zijn zo’n 3500 ouderen en zorgverleners op het eiland in de watten gelegd. Zij konden lekker genieten van een stuk appeltaart met koffie.

De actie wordt al georganiseerd sinds 2014. Het was een idee van Adviesgroep De Vogel om samen aandacht te vragen voor de ouderen in de regio. Want samen kun je op een hele simpele manier een hoop betekenen voor iemand die je niet kent. Elk jaar wordt de actie populairder en melden steeds meer thuisbakkers zich aan. Vorig jaar was dat dus het recordaantal van 360 thuisbakkers. Doe je dit jaar ook mee?

Meedoen is simpel

Aanmelden voor de actie kan via de website van Adviesgroep De Vogel. Je krijgt dan een gratis pakketje waarin alles zit wat je nodig hebt om een lekkere appeltaart te maken. Het recept, de ingrediënten, alles zit erin. Ben je klaar met bakken? Lever de taart dan in op een locatie bij jou in de buurt. En de organisatie zorgt ervoor dat de taarten goed terecht komen op het eiland. En zoals gezegd kun je natuurlijk ook zelf kiezen voor wie je de taart bakt. Deze mag je dan zelf langsbrengen.

Wil je het nog leuker maken? Bak dan samen met iemand anders. Zo maak je er ook voor jezelf een leuk moment van!

Iedereen klaar? Bakken maar!

Inschrijven voor de actie van kan woensdag 17 november tot en met woensdag 1 december. Vervolgens worden de pakketjes op 6, 7 en 8 december bij de deelnemers thuis afgeleverd. En op donderdag 9 en vrijdag 10 december kunnen de taarten voor 12.00 uur ingeleverd worden. Dit kan bij Jouw Marktkraam in Ouddorp en Adviesgroep De Vogel in Middelharnis.

De mensen op deze locaties zorgen ervoor dat de taarten worden afgeleverd. Deze worden verdeeld onder locaties van CuraMare, Sjaloom Zorg en Zuidwester.