RIVM meldt 32 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 12 november.

Door Sam Fish 

Er is een kleine daling te zien in de Nederlandse cijfers. Toch is het aantal nieuwe besmettingen vandaag nog steeds bizar hoog. Gisteren meldden we al ruim 16.000 nieuwe besmettingen en dat is vandaag weer het geval. Sinds gisteren zijn er namelijk 16.286 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er slechts 78 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 13.100 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren ook 32 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine daling te zien. Vandaag zijn er namelijk 32 nieuwe besmettingen gemeld. Dat was twee dagen geleden ook het geval, maar gisteren waren het er toch 16 meer. En met deze daling zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 35 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook nieuwe cijfers gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1755 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 56 meer dan gisteren. Van hen liggen 353 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 23 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1402 mensen. Dat is een stijging van 33 patiënten in 24 uur tijd.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft vandaag een nieuwe kaart gepubliceerd en dat betekent dus een nieuwe update. Allereerst is op de kaart te zien dat ze begonnen zijn met een nieuwe telling. Deze kaart telt alle gevallen vanaf 1 oktober 2021. Zo is te zien dat er op dit moment 14 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Dat zijn er 7 meer dan de vorige kaart. Er zijn ook 4 patiënten genezen verklaard en naar huis gestuurd om verder aan te sterken. Dat betekent dus dat er sinds vorige week vrijdag 11 mensen zijn opgenomen met het virus.

Binnen Nieuw-Rijsenburgh is één besmette bewoner weer genezen verklaard, wat goed nieuws is. Daar zijn nu nog twee bewoners in quarantaine. Maar minder goed nieuws vanuit De Vliedberg in Ouddorp. Daar zijn negen bewoners genezen verklaard, wat heel mooi is. Maar er is helaas ook één bewoner overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Binnen de Vliedberg is er op dit moment nog één bewoner besmet met het virus.

Binnen de CuraMare thuiszorg zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. In totaal zijn dat nu 6 besmette cliënten binnen de thuiszorg. En er is tot slot ook nog iemand opgenomen op de afdeling tijdelijke opname. Daar liggen nu drie mensen met het virus.

curamare coronakaart 12 november