RIVM meldt vandaag 37 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 31 oktober.

Door Sam Fish

De laatste cijfers van deze maand zijn wederom hoger dan die van de dag ervoor. Sinds gisteren zijn er bij het RIVM 8219 besmettingen gemeld door de GGD’en. Dat zijn er 220 meer dan gisteren. Daarmee zitten we over de 8000 besmettingen per dag. Het wekelijks gemiddelde is ook gestegen, dat staat voor vandaag op 7088 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we ook weer omhoog gegaan. In 24 uur tijd zijn op het eiland 37 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 20 meer dan gisteren. En ook het wekelijks gemiddelde is terug omhoog. Dat staat voor vandaag op 36 besmettingen per dag. Het is dus net geen gemiddelde dag op het eiland.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1122 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 80 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van al die patiënten liggen er 220 op een intensive care-afdeling. Dat zijn er slechts twee meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 902 mensen, dat zijn er 78 meer dan gisteren.