RIVM meldt maar liefst 50 nieuwe besmettingen op GO!

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 27 oktober. Ook CuraMare heeft een nieuwe kaart gepubliceerd!

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er vandaag 7301 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een behoorlijke stijging, namelijk 1510 meer dan gisteren. En daarmee zitten we ook weer ruim boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 5916 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die stijging ook te zien. Hier zijn in 24 uur tijd maar liefst 50 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er nog eens 9 meer dan gisteren, toen waren het er al 41 in één dag tijd. Het wekelijks gemiddelde is inmiddels ook behoorlijk gestegen op het eiland. Dat staat voor vandaag op 32 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding laat weten dat er nu 859 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 10 meer dan gisteren. Van hen liggen 200 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 8 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 659 mensen, dat zijn er 2 meer dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie heeft voor het eerst sinds 6 september de coronakaart vernieuwd. En daarop is geen goed nieuws te zien. Op de kaart staat namelijk aangegeven dat er toch weer 7 bewoners van woonzorglocatie de Vliedberg in Ouddorp besmet zijn geraakt. Die locatie was sinds de nieuwe telling van vorig jaar september vrijwel schoon gebleven. Het is dus een aardige verrassing dat bewoners daar toch besmet zijn geraakt.

Over de cijfers in het ziekenhuis is nog niets bekend. Op de kaart staat aangegeven dat die cijfers zo snel mogelijk geüpdatet worden. We houden het in de gaten.

curamare coronakaart 27 oktober