RIVM meldt vandaag 8 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft, zo goed als het kon, het coronadashboard aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 18 oktober.

Door Sam Fish 

Laten we beginnen met een storingsmelding. Het RIVM meldt op het coronadashboard dat de cijfers van vandaag niet compleet zijn door een storing. Het werkelijke aantal besmettingen ligt dus hoger dan wat we straks gaan noemen. Zodra de storing is opgelost worden de cijfers in de dagen erna weer rechtgetrokken.

Voor vandaag worden er in ieder geval 3389 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 314 minder dan gisteren en dat zorgt er meteen voor dat we onder het wekelijks gemiddelde zitten. Dat staat voor vandaag namelijk op 3534 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee zijn er vandaag 8 nieuwe besmettingen bijgekomen volgens het RIVM. Dat zijn er 2 meer dan gisteren. En ook het wekelijks gemiddelde is gestegen, dat staat voor vandaag op 10 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gegeven. Volgens hun laatste cijfers liggen er op dit moment nog 610 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 57 meer dan gisteren. Van hen liggen 146 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 4 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 464 mensen, dat zijn er 53 meer dan gisteren.