Alzheimerkalender gepresenteerd in Nieuw Rijsenburgh

Foto: Sam Fish

Een bijzonder project met een woongroep van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Acht bewoners met Alzheimer hebben namelijk een kalender gemaakt.

Door Sam Fish

Het begon met knip en plakwerk, het lekker bezig houden van de bewoners en veel gezelligheid. Totdat er een idee ontstond bij Adri Visser en Annie Edewaard. Beiden hebben familie op de afdeling wonen en komen er regelmatig. Ze merkten dat het knutselen erg goed valt bij de woongroep. En zo kwam van het één het ander en ontstond het idee om er een kalender van te maken. In totaal is er 7 maanden aan de kalender gewerkt, maar het eindresultaat mag er zijn!

Alzheimer Stichting

Bij de presentatie van de kalender waren ook twee dames van Alzheimer Stichting Goeree-Overflakkee aanwezig. Het eerste exemplaar werd dan ook overhandigd aan mevrouw Jacobs. “Deze kalender is een prachtige combinatie van plezierig en zinvol bezig zijn en op een leuke manier bekendheid werven voor de situatie. Ik vind dit een prachtig gebaar en het is een eer dat ik de eerste kalender mag ontvangen,” aldus mevrouw Jacobs.

Kalender kopen

De kalender is een mooie verzameling van mooie plaatjes en vrolijke kleuren. Voor elke maand is er ook gekeken naar wat de bewoners voelden bij deze maand. “We begonnen met elke maand met de vraag ‘Waar denk ik aan bij deze maand?’. Zo hebben we bekeken wat er gemaakt moest worden,” vertelt Adri. “De kalender is dus echt gemaakt door de bewoners.”

Er zijn 250 kalenders gedrukt om te verkopen voor € 12,50 per stuk. De opbrengst ervan gaat naar de Alzheimer Stichting. De kalender is te koop op alle locaties van CuraMare op het eiland. Ook kun je ervoor terecht bij Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk en Boekhandel Akershoek in Ouddorp. De kalender is verder ook te koop bij de Mekkerstee en de Nollestee. Je kunt hem ook online bestellen door een e-mail te sturen naar [email protected].