RIVM meldt maar liefst 11 nieuwe besmettingen in 24 uur

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 13 oktober.

Door Sam Fish 

Er is een flinke stijging te zien in het hele land. Zo heeft het RIVM sinds gisteren 3746 nieuwe besmettingen doorgekregen van de GGD’en in het land. Dat zijn er maar liefst 832 meer dan gisteren al het geval was. Het wekelijks gemiddelde blijft ook alleemaal stijgen, dat staat voor vandaag op 2806 besmettingen per dag.

En die stijging is ook te zien op Goeree-Overflakkee. Hier zijn in de laatste 24 uur namelijk 11 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren was dat er slechts één. Dat zijn er dus 10 meer dan gisteren om deze tijd. Het wekelijks gemiddelde is wel nog steeds aan de lage kant, dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er op dit moment 524 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 12 meer patiënten dan gisteren. Van hen liggen 137 patiënten op een intensive care-afdeling, dat is er 1 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 387 mensen, dat zijn er 13 meer dan gisteren.