RIVM meldt toch weer 5 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 11 oktober.

Door Sam Fish 

Bij de landelijke cijfers is een kleine daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2275 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 13 minder dan gisteren, toen waren het er namelijk 2288 in één dag tijd. En het wekelijks gemiddelde is daarentegen juist enorm gestegen. Dat staat voor vandaag op 2407 besmettingen per dag, daar zitten we dus weer netjes onder.

Op Goeree-Overflakkee zijn we helaas toch weer omhoog gegaan. Na geen enkele besmetting gisteren, heeft het RIVM vandaag toch weer 5 meldingen binnen gekregen van een positieve testuitslag. Ook het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag. Het is op het eiland dus een gemiddeld dagje.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld op haar website. Zo laat het LCPS weten dat er vandaag nog 497 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen, dat zijn er maar liefst 18 meer dan gisteren. Van hen liggen 138 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 8 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 359 mensen, dat zijn er 10 meer dan gisteren.