RIVM: Terug naar twee nieuwe besmettingen in 24 uur

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld, we kijken naar de cijfers van donderdag 7 oktober.

Door Sam Fish

Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid zijn er sinds gisteren 2760 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 831 meer dan gisteren. Dat is dus een flinke stijging. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 1887 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ruim boven vandaag.

Op Goeree-Overflakkee gaan we echter de andere kant op, gelukkig. Hier zijn in 24 uur tijd slechts 2 besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er nog twaalf. We zitten met deze daling weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 4 besmettingen per dag. Volgens het RIVM is er niemand overleden en niemand opgenomen in het ziekenhuis. Ook CuraMare heeft nog steeds geen nieuwe update naar buiten gebracht.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft wel een update gedeeld. Zij melden dat er vandaag nog 469 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 12 minder dan gisteren. Op de intensive care-afdelingen liggen nog 128 patiënten met het virus. Dat zijn er 6 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 341 mensen, ook dat zijn er 6 minder dan gisteren.