Voor de tweede dag op rij slechts één besmetting erbij

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 1 oktober.

Door Sam Fish 

De landelijke cijfers zijn vandaag vrijwel onveranderd gebleven vergeleken met gisteren. Er zijn sinds gisteren namelijk 1741 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er slechts 9 meer dan gisteren, toen waren er namelijk 1732 nieuwe besmettingen in het land. Het wekelijks gemiddelde ligt nog steeds lager vergeleken met de daadwerkelijke besmettingen. Vandaag staat het wekelijks gemiddelde voor het hele land namelijk op 1648 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers helemaal gelijk gebleven. Gisteren werd er namelijk één nieuwe besmetting gemeld, dat was vandaag weer het geval. Toch heeft dat niets gedaan met het wekelijks gemiddelde. Dat staat vandaag namelijk nog steeds op 4 besmettingen per dag. Zorgorganisatie CuraMare heeft sinds 6 september geen nieuwe coronakaart meer gepubliceerd. Dat zou betekenen dat er niets veranderd is binnen hun locaties.

LCPS 

Op dit moment liggen er nog 437 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 19 minder dan gisteren. Ze melden dat er op dit moment nog 132 coronapatiënten op een intensive care-afdeling liggen. Dat zijn er 8 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 305 personen, dat zijn er 11 minder dan gisteren.