RIVM meldt vandaag 8 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 29 september.

Door Sam Fish 

Zo zijn er voor heel Nederland sinds gisteren 1776 nieuwe besmettingen gemeld. Wederom een stijging dus, maar niet een gigantische. Het zijn 37 meer besmettingen dan gisteren het geval was. En met die stijging zitten we landelijk nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 1660 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 8 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 2 minder dan gisteren. De stijging van gisteren heeft ervoor gezorgd dat het wekelijks gemiddelde ook is gestegen, dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag. Helaas meldt het coronadashboard ook dat er iemand is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft haar gegevens aangevuld met de cijfers van vandaag. Zo meldt het LCPS dat er op dit moment 456 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 19 minder dan gisteren. Op de intensive care-afdelingen liggen vandaag nog 143 mensen met corona, dat zijn er 11 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 313 patiënten, daar is een daling van 8 te zien vergeleken met gisteren.