Snackcorner biedt gezond alternatief met de Lunchbox

Foto: Liza Koster

De Snackcorner in Sommelsdijk is inmiddels een begrip in het dorp. Elke avond staat er een rij om te bestellen en scholieren komen in overvloed. Nu komen ze met een gezond alternatief.

Door Sam Fish

“We zaten al lange tijd na te denken over een mogelijke uitbreiding,” vertelt eigenaar William Tang. “Begin dit jaar werd dat concreet toen we besloten aan de slag te gaan met verse broodjes. Dat komt deels door de klanten. Er komt namelijk steeds meer vraag naar verse broodjes. Daarnaast is het ook een mooie doorgroeimogelijkheid voor het personeel. Het is weer een nieuwe uitdaging hier op het pleintje.”

Brandstof koffie

En wat is er lekkerder dan een lunch met een vers kopje koffie erbij? Precies, dat dachten de mannen van Brandstof Koffie uit Sommelsdijk ook. “Ik zag op Facebook voorbij komen dat er mogelijk een broodjeszaak bij zou komen,” vertelt Jan Meijerink van Brandstof Koffie. “Ik zag meteen een mogelijkheid om onze koffie te verkopen. Ik ben dus langs gegaan en heb het idee voorgelegd aan William. Die was meteen enthousiast. Dus behalve broodjes kun je er ook een heerlijk kopje Brandstof Koffie Costa Rica Dark Roast halen.”

“Die samenwerking met lokale ondernemers vind ik belangrijk,” laat William weten. “Jonge ondernemers zijn enorm belangrijk voor de toekomst. En als je samen kunt werken is dat alleen maar beter voor alle betrokken partijen. Dus als er nog meer ondernemers zijn die aan zouden willen sluiten, dan staan we altijd open voor een gesprek!”

Diverse broodjes

Er is een aardig assortiment aan broodjes te krijgen bij de Lunchbox. Zo zijn er diverse koude broodjes, maar ook warme broodjes. Allemaal met heerlijke mogelijkheden als het gaat om beleg. En daarnaast zijn er ook Surinaamse broodjes, tosti’s en panini’s. De broodjes worden allemaal vers belegd zodra je hebt besteld.

De lunchbox is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Door een probleem met de vergunning is de nieuwe locatie nog niet open. “Hopelijk kunnen we die zo snel mogelijk openen,” zegt William. “Tot die tijd kunnen er gewoon broodjes besteld worden. We hebben er een aparte balie voor gemaakt in de Snackcorner. Denise van der Put zorgt ervoor dat elk broodje perfect is. Ze geeft er ook haar eigen draai aan.”

Verhuizing

Al ruim een jaar is de Snackcorner te vinden op een andere plek. Ze stonden altijd aan de Prinsessenlaan voor het voormalige terrein van de Goede Ree. Echter wordt daar gebouwd en zijn ze verhuisd naar de overkant. De Snackcorner én de Lunchbox zijn te vinden op het pleintje voor de Vlasakker.